FOTO Rafila semnează cu pompă acorduri de cooperare în Cuba, locul 123 în lume la servicii sanitare

DE Alex Darvari | Actualizat: 19.10.2022 - 20:48
Rafila în Cuba - FOTO: ministerul sănătății

Alexandru Rafila a plecat mai multe zile în Cuba la un eveniment legate de politicile farmaceutice. Oficialul român a fost primit ca un oaspete de seamă făcându-i-se numeroase fotografii oficiale.

SHARE

„Prof. univ. dr. Alexandru Rafila, ministrul Sănătății se află în aceste zile într-o vizită oficială în Republica Cuba.

În cadrul vizitei în Republica Cuba, ministrul Sănătății participă la cea de a IV-a Conferinţă internaţională “Cuba-Salud 2022”, a cărei temă este: “Sănătatea Universală, ca parte integrantă a Agendei de Sănătate 2030, în scenariul post-Covid-19”. La acest eveniment participă delegații din peste 80 de țări, cu prezența a 30 de miniștri ai Sănătății și a altor lideri din cadrul Organizației Mondiale a Sănătăţii, Organizației Panamericane a Sănătății și ai altor agenții internaționale, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății”, potrivit unui comunicat de la București.

Citește și: VIDEO Bătăile lui Ionel Ganea în fotbal: Bogdan Stelea, Daniel Chiriță, Dorel Purdea și un arbitru

Rafila a ajuns în Cuba și a fost primit la nivel înalt. Vizita sa a fost atât de prețioasă încât pe site-ul Ministerului Sănătății cubanez au fost postate 8 imagini de la semnarea unor acorduri româno-cubaneze.

Citește și: VIDEO Au căzut capii Zoicărenilor, interlopii care ar fi dat drogurile mortale la SAGA Festival

Ce scrie Ministerul Sănătății din Cuba

„Dr. José Angel Portal Miranda, ministrul Sănătății Publice din Cuba, și Alexandru Rafila, omologul său din România, au semnat marți un acord de colaborare pentru consolidarea relațiilor bilaterale în ceea ce privește politicile farmaceutice și serviciile de sănătate.

Ministrul cubanez a subliniat că aceasta este o oportunitate de consolidare a legăturilor de cooperare în domeniul didactic și al industriei medico-farmaceutice, precum și activitatea celor două ministere.

La rândul său, ministrul român și-a exprimat satisfacția pentru vizita sa în Cuba și pentru aprobarea acestui acord, care deschide o cale către inițiative de împărtășire a experiențelor și de a oferi un serviciu de sănătate mai accesibil populațiiei celor două țări.

Acordul a fost semnat în cadrul Convenției Internaționale a IV-a Cuba-Sănătate 2022, care din 17 până în 21 octombrie va avea loc la Centrul de Convenții din Havana”, a scris ministerul sănătății din Cuba.

Cuba ocupă locul 123 în lume în ceea ce privește serviciile de sănătate din 195 de state monitorizate. Detalii AICI

România are un sistem de sănătate aflat pe locul 48 în lume.

Are un acces larg la serviciile de sănătate (locul 5 în lume), dar aprovizionarea lasă mult de dorit (locul 152). Este pe poziția 80 în ceea ce privește aprobarea de noi medicamente și tehnici medicale.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te