Coronavirusul a avut un impact negativ asupra persoanelor care suferă de hipertensiune

DE Elena Andrei | 17.05.2021 - 21:48
Coronavirusul a avut un impact negativ asupra persoanelor care suferă de hipertensiune/Foto: doc.ro

Coronavirusul a avut un impact negativ asupra persoanelor care suferă de hipertensiune arterială, principalul factor de risc pentru bolile cardiovasculare, a atras atenția dr. Mustafa Kemal Erol, șeful Asociației Turce de Cardiologie.

SHARE

Vorbind de Ziua Mondială a Hipertensiunii, Erol a subliniat că această boală, pe lângă creșterea riscului de boli cardiovasculare și atacuri de cord, duce și la insuficiență renală și la dezvoltarea bolilor cerebrovasculare, potrivit agenției Anadolu.

Bolile cardiovasculare și ale sistemului circulator sunt încă principala cauză de deces în lume, în afară de pandemia de coronavirus. El i-a îndemnat pe oameni să nu uite de bolile letale ale sistemului cardiovascular.

Dr. Erol a precizat că, deși hipertensiunea nu are nicio legătură cu virusul, infecția devine mai severă la pacienții cu probleme cardiace existente.

Citește și

„Un infern aici”: COVID-19 în India, pandemia dublată de o epidemie cauzată de o ciuperca mortală


Pierdere persistentă a mirosului indică o prezența viabilă a virusului

 

„Pacienții cu probleme ale organelor țintă din cauza hipertensiunii arteriale, inclusiv pacienții cu boli ale sistemului cardiovascular precum insuficiența cardiacă, infarctul, insuficiența renală, infecția are un efect devastator. Evoluția bolii devine mai severă și mor mai mulți pacienți”, a spus acesta.

El a sfătuit persoanele cu vârsta peste 65 de ani, unde incidența hipertensiunii arteriale este deja ridicată, să rămână active fizic, să aibă grijă la dietă, să restrângă aportul de calorii.

„Hipertensiunea este o boală insidioasă, iar simptomele acesteia sunt extrem de subtile. Poate da simptome generale, cum ar fi cefalee, amețeli și tinitus ”, a atras atenția dr.Erol, recomandând verificarea tensiunii și urmarea tratamentului medicamentos.


Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), hipertensiunea arterială este diagnosticată dacă valorile tensiunii arteriale sunt mai mari de 140/90 sau mai mari în două zile diferite.

Dr.Erol precizează că bolnavii cu hipertensiune care s-au recuperat de Covid 19 trebuie să meargă la specialist mai des decât înainte, pentru a monitoriza eventuale complicații.

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.