În prezent, există peste 1,13 miliarde de hipertensivi în întreaga lume, dar la nivelul întregii lumi există o tendință de creștere a hipertensiunii arteriale ca și prevalență.
Consumul ridicat de alimente ultra-procesate creşte riscul de hipertensiune şi nivel mărit de grăsimi în sânge în rândul întregii populaţii, dar şi riscul de inflamaţie la persoanele care suferă de boala ficatului gras non-alcoolic, conform constatărilor unui studiu recent.
Un bărbat de 68 de ani din judeţul Iaşi, diagnosticat cu Covid-19, a murit în spital după ce a dezvoltat complicaţii grave, medicii precizând că pacientul nu era vaccinat şi s-a prezentat târziu la spital.
Coronavirusul a avut un impact negativ asupra persoanelor care suferă de hipertensiune arterială, principalul factor de risc pentru bolile cardiovasculare, a atras atenția dr. Mustafa Kemal Erol, șeful Asociației Turce de Cardiologie.
„Comorbiditatea” a devenit noua obsesie a românilor, de fiecare dată când sunt anunțate decesele unor persoane infectate cu coronavirus. Un grup de cercetători români a studiat dacă COVID-19 omoară direct pacienții sau doar agravează bolile preexistente.