Clinica Marelui Ars de la Iaşi, deschisă doar pentru poze cu ministra Sănătății

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 23.10.2019 - 16:56
Imagine din Clinica Marelui Ars de la Iași/Foto: Ziarul de Iași

Clinica Marelui Ars de la Iaşi a văzut lumina zilei atât cât a durat deschiderea oficială prezidată de ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea. Imediat după, Secţia de Chirurgie Plastică, microchirurgie reconstructivă şi arşi a intrat într-un proces de dezinfecţie.

SHARE

Curăţenia s-a încheiat, ecourile la slujba religioasă de sfinţire a clădirii s-au stins, dar clinica încă nu este 100% funcţională. Şi asta în pofida declaraţiilor conducerii Spitalului Clinic de Urgenţe „Sfântul Spiridon“.

„Am încheiat dezinfecţia, deci clinica este pregătită pentru a primi pacienţi pe structura marelui ars, deşi nu ne dorim ca astfel de evenimente să se întâmple“, a declarat ec. Ioan Bârliba, managerul Spitalului „Sfântul Spiridon“, potrivit Ziarul de Iași.

Dacă întreaga clădire care adăposteşte Secţia de Chirurgie Plastică, microchirurgie reconstructivă şi arşi a fost reabilitată şi renovată, iar aparatura a fost achiziţionată după ani de zile, nimeni nu s-a gândit, se pare, la corpul medical care va avea în îngrijire pacienţii de aici. Până acum, după cum susţine managerul spitalului, Ioan Bârliba, au fost angajate 91 de persoane. Cinci medici au urmat stagii de pregătire plătite din banii Băncii Mondiale în Franţa, dar mai trebuie angajate alte 72 de persoane.

În schimb, cu covorul roşu sub picioare, conducerea Spitalului „Sfântul Spiridon“ a anunţat pe site-ul instituţiei chiar în ziua inaugurării Clinicii Marelui Ars un concurs de angajare unde 90% dintre posturi vizau strict Secţia de Chirurgie Plastică, microchirurgie reconstructivă şi arşi.

Perioada de depunere a dosarelor se încheie pe 30 octombrie. După selecţia dosarelor, pe 11 noiembrie candidaţii vor susţine proba scrisă, pe 15 noiembrie pe cea practică, iar pe 21 noiembrie cea de interviu. Rezultatele finale , după contestaţii, vor fi afişate oficial pe 27 noiembrie, ceea ce înseamnă că, în cazul în care aceste posturi vor fi ocupate, clinica va avea capacitatea de a asigura asistenţa marilor arşI, şi nu numai, abia la începutul anului viitor.

Cu alte cuvinte, o altă amânare, ţinută însă ascunsă în spatele festivităţii de inaugurare, şi aceea mutată în ultima lună din cauza programului ministrului Sănătăţii, Sorina Pintea.

Citește și: Spitalul Mioveni, inaugurat cu pompă de Dăncilă, este nefuncțional! Va fi deschis în 2020

Un caz asemănător a avut loc la spitalul Mioveni, care a fost inaugurat de Dăncilă fără a fi funcțional. Carmen Uscatu, care conduce alături de Oana Gheorghiu asociația Dăruiește Viața scria oe Facebook că spitalul din Mioveni, pentru care s-au cheltuit 65 de milioane de euro este, deocamdată, închis.

`Am vrut să fac și eu o vizită primului spital de stat și am aflat că e ÎNCHIS. Primul spital nu e un spital. E o clădire. Dotată cu aparatură foarte scumpă. Dar care nu servește nimănui. Până acum investiția se ridică la 65 milioane euro. De fapt îi vom putea zice investitie când va salva vieți. Până atunci sunt 65 milioane euro cheltuiți. Pentru că primul spital e ÎNCHIS`, a scris Carmen Uscatu pe Facebook.

Presa a arătat că spitalul nu are toate avizele, deși, la 5 septembire, premierul Dăncilă și ministrul Sănătății, Sorina Pintea, au participat la ceea ce Guvernul a denumit `inaugurarea spitalului orășenesc Mioveni`. La această ceremonie, un ziarist i-a atras atenția premierului că spitalul nu are avizele necesare funcționării și ea se află în campanie electorală, dar Dăncilă a spus că acest lucru poate fi `interpretat`. `Bineînțeles că orice lucru poate fi interpretat. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te