Spitalul Mioveni, inaugurat cu pompă de Dăncilă, este nefuncțional! Va fi deschis în 2020

DE Mircea Marian | Actualizat: 01.10.2019 - 20:02
Premierul Dăncilă la inaugurarea, la 5 septembrie, a unui spital care va fi deschis în 2020 Foto: guv.ro

Carmen Uscatu, care conduce alături de Oana Gheorghiu asociația Dăruiește Viața și construiește, din fonduri private, un spital pentru copiii bolnavi de cancer, scrie, pe Facebook, că spitalul din Mioveni, pentru care s-au cheltuit 65 de milioane de euro este, deocamdată, închis.

SHARE

`Am vrut să fac și eu o vizită primului spital de stat și am aflat că e ÎNCHIS. Primul spital nu e un spital. E o clădire. Dotată cu aparatură foarte scumpă. Dar care nu servește nimănui. Până acum investiția se ridică la 65 milioane euro. De fapt îi vom putea zice investitie când va salva vieți. Până atunci sunt 65 milioane euro cheltuiți. Pentru că primul spital e ÎNCHIS`, a scris Carmen Uscatu pe Facebook. 

Presa a arătat că spitalul nu are toate avizele, deși, la 5 septembire, premierul Dăncilă și ministrul Sănătății, Sorina Pintea, au participat la ceea ce Guvernul a denumit `inaugurarea spitalului orășenesc Mioveni`. La această ceremonie, un ziarist i-a atras atenția premierului că spitalul nu are avizele necesare funcționării și ea se află în campanie electorală, dar Dăncilă a spus că acest lucru poate fi `interpretat`. `Bineînțeles că orice lucru poate fi interpretat. Până acum, mulţi ne reproșau că nu se face recepția la niciun spital, că nu facem nicio investiție în sănătate. Iată că astăzi vin la recepția acestui spital. Vreau să îl fericit pe domnul primar și administrația publică locală pentru implicare. Un spital modern, am văzut și aparatura pe care au adus-o în acest spital. Deci, iată că se fac investiții și cred că acest lucru este important. Este o investiție la care Guvernul României a participat. Era normal să vin la această recepție. Eu nu aș lega totul de campania electorală`, a declarat premierul. 

Potrivit presei, spitalul urmează să obțină avizele necesare și să angajeze personal medical, deci va fi accesibil pacienților abia în 2020, probabil în primăvară. 

În plus, presa a relatat că unele aparate, precum RMN-ul, au fost cumpărate la suprapreț. 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.