Vasile Bănescu (BOR) critică USR, în polemica generată de Elena Lasconi, pe "familia tradiţională"

DE Florin Budescu | Actualizat: 06.11.2023 - 14:34
Vasile Bănescu (BOR) critică USR - Foto: Facebook/Vasile Bănescu

Vasile Bănescu (BOR) spune că „nu este deloc sigur că statul, învăţământul sau politicienii de pretutindeni au dreptul moral să se folosească de sloganuri şi constructe ideologice, precum „căsătoria pentru toţi”".

SHARE

Contestarea familiei edificate pe căsătoria dintre un bărbat şi o femeie, prigonirea firescului, ştergerea programatică a urmelor trecutului sunt semne virulente ale existenţei noilor barbari, scrie pe Facebook Vasile Bănescu, purtător de cuvânt al Patriarhiei Române.

Totul - după controversa iscată în urma declaraţiei primarului oraşului Câmpulung Muscel, Elena Lasconi, potrivit căreia a votat „Da”, la referendumul pentru familia tradiţională.

Vasile Bănescu (BOR) critică USR

El mai spune că „nu este deloc sigur că statul, învăţământul sau politicienii de pretutindeni au dreptul moral să se folosească de sloganuri şi constructe ideologice precum „căsătoria pentru toţi” (detestată până relativ recent de homosexuali) sau de concepte precum „genul” şi „diversitatea” pentru a le instituţionaliza în vederea schimbării dramatice a relaţiilor sociale”.

Citeşte şi: Vasile Bănescu: „Un creștin real nu agresează, nu înjură, nu scuipă, nu urlă la microfon”

„Lichidarea lumii „vechi”, contestarea autorităţii formatoare a familiei edificate pe căsătoria dintre un bărbat şi o femeie sau dintre o femeie şi un bărbat, multimilenară instituţie (nu „contract”) în care aproape toţi ne-am născut şi singura care poate duce omenirea mai departe, prigonirea firescului, ştergerea programatică a urmelor trecutului, căruia toţi îi datorăm prezentul şi în cea mai mare măsură viitorul, acestea sunt semne virulente ale existenţei în chiar mijlocul lumii civilizate de Decalog şi Evanghelie a noilor barbari: ideologii salvaţionişti care vorbesc inept, deci nedrept despre trecut şi perorează identic despre un viitor pe care, opunându-l isteric creştinismului şi instituţiilor consacrate, îl cred cu necesitate mai bun.

Citeşte şi: Vasile Bănescu (BOR) despre ÎPS Teodosie: "Să se exprime corect gramatical și coerent lexical"

„Mai binele” sprijinit pe nimic fiind marota, devenită deja bătrâna cocotă, a tututor ideologiilor”, scrie purtătorul de cuvânt al BOR.

„Familia este orice vor oamenii să fie familie” - autor, „omul recent” - Un gând care descrie punctual dezarticularea viziunii morale asupra ordinii naturale, compromiterea ei prin amoralism.

O mostră de invincibilă ignoranţă şi de ermetic analfabetism cultural cu inevitabile consecinţe pentru societate. Consecinţe desigur niciodată evaluate de cei ce pot vedea în familie „orice vor oamenii să vadă”, adică să proiecteze cu mintea lor ieşită din minţi dincolo de nesemnificativa realitate”.

"E-uri ideologice"

Bănescu mai spune:

„E-urile ideologice îngurgitate în doze aproape letale fac ravagii în metabolismul cultural şi moral al celor care nu au avut acces la hrana şi aerul curate ale celei mai înalte culturi a lumii, cea europeană, rodită de codul moral iudeo-creştin.

Cel care a germinat, rodit şi hrănit inclusiv Modernitatea, din care ideologii de rit progresist, trăitori bezmetici în evul obscur al relativismului şi post-adevărului nu mai înţeleg nimic. Întrucât, nemaiavând acces la cheia ei culturală, aceasta le rămâne, desigur, impenetrabilă”.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te