Înainte să fie deputat, Darius Pop a trăit cu 350 lei/lună. A făcut un credit după ce a fost „ales”

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 28.10.2022 - 11:41
Darius Pop este parlamentar la 28 de ani- Foto: Facebook

Deputatul AUR de Maramureș, Darius Pop, are 28 de ani și, potrivit declarației sale de avere, este unul dintre cei mai săraci membri ai Parlamentului.

SHARE

Din CV-ul postat pe site-ul Camerei Deputaților reiese că este absolvent al Colegiului de Arte, Baia Mare si al Academiei de „Muica” („Muzică”- n.red) Gheorghe Dima din Cluj Napoca. Calificarea sa este de Instrumentist/Percuţionist. În perioada 2017 – 2018, a activat ca profesor la Colegiul de Arte din Baia Mare.

Acest detaliu de CV l-a îndreptățit să fie nominalizat de partidul său în Comisia pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă a Camerei Deputaților, unde ocupă funcția de secretar.

Potrivit declarației sale de avere din 2020, la preluarea mandatului, Darius Pop avea zero venituri și zero bunuri pe numele său.

La următoarea declarație de avere, din 2021, Darius Pop își trece la venituri 4.171 de lei anual, „salariu deputat”. Asta înseamnă mai puțin 350 de lei pe lună, ceea ce ridică suspiciuni cu privire la sumă.

În declarația din 2022 apare un credit contractat în 2021 de la BNP Paribas, scadent în 2024, în valoare de 122.000 de lei, și venituri anuale din salariul de deputat de 131.412 de lei.

Activitatea sa parlamentară se rezumă la doar 6 luari de cuvânt, ce totalizează 13 minute. Trei sunt declarații politice, două întrebări și interpelări, la care se adaugă depunerea jurământului la învestitură.

Darius Pop a semnat laolaltă cu colegii săi din AUR 65 de inițiative legislative, dintre care doar una singură a fost promulgată lege. Eficiența sa legislativă este, așadar, problematică.

„Căpitanul”

În decembrie anul trecut, presa  a scris că Darius Pop a distribuit pe rețelele de socializare mai multe mesaje în care i se adresează lui George Simion, președintele AUR cu apelativul „Căpitanul”. Formula a fost folosită în trecut de legionari la adresa lui Corneliu Zelea Codreanu, șeful Gărzii de Fier.

Citește și: Deputat AUR a vorbit 51 secunde și a încasat 50.000€, primii lui bani munciți. Întreținut de părinți

„Căpitanul meu! Sunt și voi fi alături de tine până la moarte, indiferent cât de anevoios ne va fi drumul. Cred în această cauză, cred în România Mare și cred cu tărie în Dumnezeu, că ne va da putere în lupta noastră dreaptă!

Citește și: Arena Națională: 4,5 milioane€ cheltuieli/an. Romprest, acuzată de un miliard prejudiciu, face curat

Mă bucur că am onoarea să te reprezint și să fiu scânteia care va aprinde flacăra patriotismului în sufletele tinerilor  maramureșeni. Din Țara Maramureșului, meleagurile lui Bogdan, întemeietorul Moldovei și munții lui Pintea cu ai săi haiduci, îți urăm la mulți ani, frate George Simion !”, scria Darius Pop pe Facebook, într-o postare în care distribuie o fotografie cu liderul formațiunii, George Simion.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te