Timișoara: Viceprimarul USR, votat de PNL și PSD. Propunerea liberalilor, respinsă de USR

DE Mircea Marian | Actualizat: 17.11.2020 - 12:08
Fritz și Lațcău Foto: Facebook

Ruben Lațcău (USR) a fost votat, luni seara, în funcția de viceprimar al Timișoarei. În schimb, Cosmin Tabără, propus de PNL pentru cel de-al doilea post de viceprimar, a fost susținut doar de liberali.

SHARE

Lațcău a primit voturile USR, PNL și PSD. USR s-a abținut însă atunci când s-a supus la vot ca Tabără să fie cel de-al doilea viceprimar, iar PSD a votat împotrivă. 

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a explicat că nu are nimic cu Tabără de la PNL, dar vrea ca liberalii să garanteze că un post de vicepreședinte a Consiliului Județean va fi ocupat de USR. 

“Noi, ca să putem guverna, avem nevoie de o majoritate stabilă pentru 4 ani și această majoritate stabilă are nevoie de o bază clară de încredere și corectitudine din partea partenerilor. Adaug că noi, în Consiliul Local, avem nevoie de o relație bună, foarte bună, și cu CJT (Consiliul Județean Timiș - Nota Redacției). Din păcate, în acest moment, nu știm ce fel de majoritate își dorește președintele CJT. Știu ce își dorește primarul, și abia aștept să îl votăm pe Cosmin Tabără viceprimar. Dar în momentul în care nu știm cine sunt vicepreședinții la CJT, ce combinăreli sunt. Noi nu putem încheia un parteneriariat la jumătate. Așa că noi, cei din USR PLUS, așteptăm să avem această înțelegere firească și în CJT“, a declarat Fritz.

Cele două partide, PNL și USR-PLUS, au fost mustrate de un consilier local PSD. “Domul Fritz, n-o să puteți guverna, dacă nu vă împăcați cu PNL. N-o să puteți timp de 4 ani să negociați fiecare vot. Noi, de pe margine, am aplaudat faptul ca atât de evident a fost votul în urmă cu 2 luni. Dumneavoastră n-ați reușit să vă înțelegeți pe 4 lucruri. Sperăm, dacă vă împăcați, să îl alegeți pe domnul Tabără ca viceprimar, noi mai venim o dată săptămâna asta.Dacă nu veți reuși să vă înțelegeți, știu că se suprapune cu campania electorală pentru alegerile parlamentare, vă lansez de pe acum întrebarea, deși știu că e retorică: Ce veți face după 6 decembrie, dacă veți câștiga alegerile pe țara, dacă după 2 luni, cu 82%, n-ați reușit să va înțelegeți pe Timișoara?“, a spus consilierul local PSD Radu Țoancă. 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.