Tăriceanu: „Dan și USR-iștii sunt pui de securiști”. Tatăl vitreg al liderului ALDE a fost turnător

DE Alex Darvari | Actualizat: 14.09.2020 - 23:14
Facebook

Călin Popescu Tăriceanu a recidivat pe Facebook acuzând, din nou, USR ca fiind format din copii de securiști. Liderul ALDE este fiul vitreg al lui Dan Amedeo Lăzărescu, turnător la Securitate.

SHARE

Cu atât mai ridicol este că Tăriceanu e des prezent la Antena 3, deținută de "Felix".

 „E clar, disperarea e mare la USR-iști!

Au început să promită marea cu sarea doar - doar mai păcălesc niște bucureșteni. Le dau eu soluția majorării veniturilor bucureștenilor: să nu mai lupte împotriva măririi pensiilor!

Dar puii ăștia de securiști nu se pricep decât la propagandă. Când vine vorba de făcut ceva habar nu au!”, a scris Tăricenau pe Facebook.

Lideul ALDE a lansat astfel de atacuri neprobate și în urmă cu un an.

În martie 2019, Tăriceanu a scris că: „Mie USR îmi spune un singur lucru, că ăștia sunt urmașii securiștilor de pe vremea lui Ceaușescu reîncarnați”.

Atunci, Deputatul USR, Iulian Bulai, a răspuns atacului lansat de Călin Popescu Tăriceanu la adresa Uniunii.

”Se pare ca domnul Tăriceanu face parte din nomenclatura opresivă a comunismului. Cu tată securist. Cine e așadar urmaș de securist? (…) Pur și simplu nu știu pe nimeni de la Uniunea Salvați România – USR cu asemenea trecut. 

În schimb știu de cazul unuia care se numește Dan Amedeo Lăzărescu, care a lucrat cu Securitatea căreia i-a fost o slugă fidelă. Această colaborare este demonstrată din anul 2000. Lăzărescu turna oamenii pe bani. Și îi baga la pușcărie. Chiar el recunoștea asta. Dan Amedeo Lăzărescu este tatăl lui Călin Popescu Tăriceanu. Tată vitreg și securist turnător dovedit”, a explicat Iulian Bulai.

Deținut politic, apoi turnător

Wikipedia amintește că Dan Amedeo Lăzărescu s-a născut la București, provenind dintr-o familie cu tradiție liberală. În timpul regimului comunist, între 1957-1964, a fost închis pe baza unei condamnări la 20 de ani de muncă silnică. 

În noiembrie 2000, au apărut în presă primele informații referitoare la colaborarea sa cu Securitatea iar în primăvara lui 2001 Dan Amedeo Lăzărescu a recunoscut că a existat această colaborare. Dan Amedeo Lăzărescu s-a stins din viață în decembrie 2002.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.