Supa de oase, o sursă excelentă de colagen natural. Îți șterge ridurile de pe față. Cum se explică?
Supa de oase este o sursă excelentă de colagen natural. Îți șterge rapid ridurile de pe față. Colagenul este cea mai puternică proteină din organism, esențială pentru piele, oase, tendoane, ligamente și cartilaje.
Colagenul este o proteină structurală majoră care se găsește în țesutul conjunctiv al organismului și care ajută la menținerea oaselor puternice, la mobilitatea articulațiilor și reduce îmbătrânirea prematură a pielii.
Organismul produce în mod natural colagen, însă odată cu înaintarea în vârstă și expunerea prelungită la soare, sinteza acestuia scade treptat.
Supa de oase, o sursă excelentă de colagen natural. Îți șterge rapid ridurile de pe față
Colagenul poate fi obținut atât dintr-o gamă variată de alimente, cât și din suplimente.
O dietă bogată în alimente bogate în colagen, cum ar fi supa de oase, peștele, puiul și carnea de vită, vă poate proteja pielea, mușchii și ligamentele.
Colagenul este o proteină care reprezintă aproximativ o treime din conținutul total de proteine al organismului.
Supa de oase conține o cantitate diferită de colagen și proteine
Supa de oase conține colagen extras din oase și țesuturi care se transformă în gelatină.
Aceasta se prepară prin fierberea la foc mic a oaselor prăjite, cum ar fi cele de vită, pui, curcan sau porc, cu sau fără carne, în apă, timp de mai multe ore.
Este disponibilă în comerț sau o puteți prepara acasă, ceea ce vă permite să controlați sodiul și aditivii alimentari.
Citește și: Alimentul pe care îl pui în iaurt dimineața și îți curăță colonul. Ajută digestia și silueta
Procesul lent de fierbere a oaselor în apă permite colagenului din supă să se descompună în gelatină, iar corpul o poate absorbi mai ușor.
Un studiu efectuat pe diferite preparate de supă de oase a arătat cantități de colagen cuprinse între 17,9% și 20,4%.
Colagenul marin este la fel de benefic
Colagenul derivat din pește, cunoscut sub numele de colagen marin, are o biodisponibilitate ridicată.
Corpul tău îl absoarbe mai eficient decât colagenul din alte surse.
Colagenul marin este format în mare parte din colagen de tip I, care promovează sănătatea și elasticitatea pielii, oaselor, tendoanelor și a altor țesuturi.
Crustaceele, cum ar fi stridiile și creveții, conțin zinc, un mineral de care organismul are nevoie pentru a produce colagen.
Carnea de pui, o sursă naturală de colagen
Carnea de pui, în special cartilajul de pui, este o sursă naturală de colagen.
Aceasta bogată în colagen de tip II, care susține sănătatea articulațiilor și poate ameliora simptomele artritrei.
Atuncă când mănânci o bucată de pui, să nu îndepărtezi pielea pentru că aceasta este bogată în colagen natural.
Pielea și oasele bovine sunt o sursă bogată de colagen
Colagenul derivat din carne de vită sau colagenul bovin, este compus în principal din colagen de tip I și II.
Aceste tipuri sunt esențiale pentru sănătatea și rezistența pielii, oaselor, tendoanelor, cartilajului fibros, țesutului conjunctiv și dinților.
Albușuri de ou
Albușurile de ou sunt o sursă de prolină, unul dintre aminoacizii necesari pentru producerea de colagen.
Deși gălbenușurile nu conțin colagen, ele sunt bogate în nutrienți esențiali pentru producerea de colagen.
Nucile caju susțin producția de colagen în organism
Nucile caju nu conțin colagen în mod direct, însă susțin producția acestuia în organism.
Ele sunt o sursă importantă de cupru, un mineral esențial pentru formarea colagenului și a elastinei.
Elastina, la rândul ei, contribuie la rezistența și elasticitatea pielii, ajutând-o să rămână fermă și flexibilă.
Citește și: Sucul făcut de toate gospodinele, care reduce riscul de cancer. Plin de vitamina C
Așadar, colagenul este un element esențial pentru organism.
Acesta susține sănătatea oaselor și articulațiilor, menține elasticitatea pielii și contribuie la regenerarea țesuturilor, fiind un factor important în prevenirea îmbătrânirii premature.