Superwoman: 4.500 euro pe lună ca deputat în Capitală și medic la Baia Mare

DE Petre Bădică | Actualizat: 04.07.2019 - 17:06

 Viorica Cherecheș menționează în declarația sa de avere venituri mai mari de la Spitalul din Baia Mare decât din Parlamentul de la București.  

SHARE

Deputatul de Baia Mare, Viorica Cherecheș, are puteri supranaturale. Este angajată la stat, în două instituții cu program full time. Pretinde că reușește să se achite de sarcini deși are de străbătut 600 de kilometri între celor două locații.

Cherecheș scrie, în Declarația sa de avere că, în 2018, a câștigat din indemnizația de deputat suma de 120.036 de lei, adică 2.170 de euro pe lună. Programul de lucru al unui deputat este de luni-joi, la București, iar vineri pot pleca în teritoriu. Deși trebuie să stea cel puțin patru zile pline în București, Viorica Cherecheș susține că mai este angajată și la Spitalul de boli infecțioase și psihiatrie Baia Mare.

Între București și Baia Mare este o distanță de 589 se kilometri. Cherecheș câștigă mai mult la spitalul din Baia Mare decât din Parlament: 130.046 de lei, adică 2.360 de euro pe lună. În total, de la stat, Viorica Cherecheș câștigă suma de 4.500 de euro pe lună. Cherecheș mai câștigă, din chirii, suma de 221.840 de lei, adică 4.000 euro pe lună.

Viorica Cherecheș nu a răspuns întrebărilor Newsweek România.

I-a donat fiului 1,5 milioane euro

Viorica Cherecheș a fost implicată într-un alt scandal zilele trecute. Fiul său, primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a spus că a primit o donaţie de un milion şi jumătate de euro, de la mama lui, după ce inspectorii Agenției Naționale de Integritate au sesizat procurorii, afirmând că edilul nu poate justifica 2,7 milioane de lei din avere.

„Pe parcursul a un an, un an şi ceva, mama mea mi-a acordat împrumuturi până la incidenţa sumei de 1,5 milioane de euro. În 2009, în baza unui contract notarial, respectiv a unui act notarial de donaţie, aceşti bani, 1,5 milioane de euro proveniți dintr-o vânzare a unui imobil, au fost certificați ca fiind donație”, a spus Cătălin Cherecheș.

Mama lui Cătălin Cherecheș este deputata Viorica Cherecheș, intrată în Parlament în 2016, pe listele PNL.  Din declarația ei de avere nu reiese că ar fi o persoană care își permite luxul de a-i lăsa fiului ei milioane de euro. Viorica Cherecheș nu are bani în conturi și nici alte active producătoare de venituri nete ce depășesc 5.000 de euro. Ea nu deține nicio mașină.

Are, în schimb, șase case și cinci terenuri. Anul trecut a strâns, din chirii, 50.000 de euro. Pentru a-I face cadoul primarului 1,5 milioane, ar trebui să treacă 30 de ani. Reacție Vineri, 31 mai, liberalii maramureşeni s-au reunit în Comitet Director Judeţean și au decis cu o majoritate covârşitoarea începerea procedurilor pentru excluderea din partid a deputatului Viorica Cherecheş.            

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te