Sclavagismul politic continuă la căminul de bătrîni de pe moșia Liei Olguța Vasilescu (PSD)

DE Vlad Turcanu | Actualizat: 11.09.2020 - 10:13
Angajați ai Căminului de bătrîni din Craiova, într-o acțiune de campanie a PSD/ FOTO: Ediție specială

Angajații căminului de bătrâni din subordinea Primăriei Craiova continuă să se implice în campania electorală a Liei Olguța Vasilescu (PSD), în ciuda faptului că, și din cauza aceasta, căminul s-a transformat într-un focar de COVID-19.

SHARE

În ciuda scandalului izbucnit la acea vreme în presă, nu s-a schimbat mai nimic, scrie „Ediție Specială”. Cotidianul a primit, în 10 septembrie, de la un angajat al Căminului de bătrâni, revoltat că trebuie să facă propagandă pentru PSD, o fotografie cu colegii săi îmbrăcați cu tricouri și purtând măști cu însemnele PSD în timpul unei acțiuni electorale de stradă a partidului-stat.

Căminul are în îngrijire 320 de vârstnici și este manageriat de Valentin Giurcă, secretar general al organizației locale PSD Craiova. El a fost numit la conducerea instituției în 2012, chiar de Olguța Vasilescu.

Valentin Giurcă, directorul Centrului pentru Persoane Vârstnice Craiova. FOTO: Facebook

Centrul pentru Persoane Vârstnice din subordinea Primăriei Craiova a raportat, pe 13 august, 126 de cazuri de COVID-19, ceea ce înseamnă că mai mult de un sfert dintre beneficiarii și angajații centrului au fost infectați, a scris recorder.ro.

Cu câteva zile înainte, pe 11 august 2020, „o parte dintre angajaţii Căminului pentru Persoane Vârstnice din Craiova au fost trimişi pe străzile oraşului, într-o amplă acţiune de campanie electorală”, având asupra lor „măşti, mănuşi de unică folosinţă şi integrame cu Lia Olguţa Vasilescu, candidatul PSD la primăria Craiovei.”

„Mărturiile asistentelor și ale aparținătorilor scot la iveală un management dezastruos, în care prioritățile au fost propaganda politică, tăierea costurilor pentru echipamentele de protecție și muşamalizarea focarului.

Direcția de Sănătate Publică Dolj, instituția care ar fi trebuit să controleze ce se întâmplă la căminul de bătrâni ne-a îndemnat <<să nu cautăm vinovați>>, în timp ce anchetele epidemiologice lipsesc cu desăvârșire, iar rezultatele testelor ajung la căminul de bătrâni după opt-zece zile de la recoltare.

Pentru comunicarea greoaie a diagnosticului, autorităţile au dat vina pe oltenii care îşi fac teste la cerere pentru a merge în Grecia. Primarul PSD al Craiovei nici nu mai știe pe cine să dea vina, așa că interpretează partitura politică: <<Guvernul e vinovat că nu face destule teste!>>“, a mai punctat publicația online.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.