PSD fură de la PSD. Reacția opoziției la dezvăluirile Newsweek despre trezorierul Drăghici

DE Răzvan Chiruță, Adelina Sahlean | Actualizat: 31.10.2018 - 15:38
Mircea Drăghici. Foto Facebook

Dezvăluirea Newsweek România conform trezorierul PSD Mircea Drăghici a folosit în interes personal 1,8 milioane de lei și trei Mercedesuri de aproape 200.000 de euro, din banii publici primiți de către PSD drept subvenție de la stat, a stârnit reacția politicienilor de opoziție.

Investește în acțiuni cu 0% comision!

Capitalul tău este expus riscurilor.
SHARE

Newsweek România a prezentat marți faptul că o parte din acești bani publici, necesari – în principiu – activităților cotidiene, organizatorice ale unui partid, câteva milioane de euro, au fost folosiți de PSD pentru bolizi de lux precum Mercedes V Class, Mercedes GLE Coupe 350 D și Mercedes GLK 250.

Mai mult, cele trei mașini – cumpărate cu banii jos de către PSD! - valorează în jur de 188.000 euro. 

Și, culmea, nici măcar nu sunt folosite în folosul partidului, ci al deputatului Mircea Drăghici și al soției acestuia, Georgiana Drăghici. Cât se poate de personal.

Astfel, soția trezorierului Drăghici, Georgiana Drăghici, conduce Mercedesul GLE Coupe 350 D pentru care PSD a plătit 324.799 lei. La rândul lui, Mircea Drăghici are la dispoziție celelalte două mașini Mercedes.

Citește și EXCLUSIV Trezorierul PSD, bolizi de lux și contracte pentru soție din bani publici primiți de partid

PNL: „Dacă se dovedește că e un abuz, vom face sesizare”

„Este încă o dovadă că PSD fură tot, inclusiv banii din donațiile propriilor membri și din subvenția venită de la stat. Nu au nici o jenă, nici un scrupul atunci când este vorba de folosirea banilor publici sau ai membrilor de partid, pentru interese personale, după cum am văzut în articolul dumneavoastră, absolut scandaloase”, a declarat Ionel Dancă, purtătorul de cuvânt al PNL. 

Acesta a arătat că să te folosești de banii tuturor românilor pentru a cumpăra bolizi de lux la amante și beizadele ale Partidului Social Democrat, este cu totul revoltător. „Trebuie să analizăm legea finanțării partidelor politice și să vedem în ce măsură situația relatată de dumneavostră se încadrează în posibile situații de abuz și cu siguranță că dacă vor fi temeiuri legale pentru o astfel de sesizare se poate lua în considerare un astfel de demers”, a susținut Ionel Dancă.

Citește și Cum a explodat finanțarea de la buget a partidelor, bani cu care PSD cumpără mașini de lux

USR: „Asta e culmea hoției”

„Pesediștii fură chiar de la pesediști. Asta este o culme a hoției, de care doar omul lui Liviu Dragnea, Mircea Drăghici, poate fi în stare. PSD a votat alocarea de mai mulți bani publici pentru partidele politice tocmai pentru ca șefii partidului să aibă niște mărunțiș de sute de mii de euro pentru mașini de fițe și contracte pentru prieteni”, a declarat Dan Barna, președintele USR. 

Acesta crede cu convingere că inclusiv pesediștii s-au săturat să fie furați de cei care-i conduc și de aceea mulți au semnat inițiativa #FărăPenali. „În loc ca banii să fie alocați pentru activități ale partidului în beneficiul cetățenilor ei au fost aruncați pentru luxul șefilor și contracte pentru o clientelă personală, în detrimentul intereselor partidului și ale cetățenilor. Aceștia sunt însă și bani publici, iar modul în care sunt cheltuiți trebuie verificat de AEP. Cer AEP să cerceteze modul în care PSD a întrebuințat banii alocați și dacă acele mașini sunt eligibile din perspectiva legii”, a susținut Dan Barna.

RO+: Măsuri concrete de decuplare a căpușelor de partid

„Este încă o dovadă care arată că PSD consideră că poate cheltui banii publici în interesul propriu al membrilor de partid fără să dea socoteală cuiva. Ei cred că acești bani li se cuvin doar pentru că lucrează la partid, iar partidul este tot ce contează în țara asta. Gașca de la vârful acestui partid anacronic consideră că banii plătiți cu greu prin impozite și taxe de populație pot fi folosiți pentru cheltuieli exuberante, mașini de lux și alte tinichele care nu au nici o legătură cu nevoile reale ale unui partid politic”, a declarat, pentru Newsweek România, Liviu Iolu, purtător de cuvânt al Mișcării România Împreună. 

Acesta a precizat că,  prin această investigație, Newsweek România dezvăluie și care a fost motivul real al schimbării legii de finanțare a partidelor. „Prin această lege, PSD primește o subvenție uriașă pe care o risipește pe bolizi de lux de care se bucură trezorierul partidului și familia sa. RO+ (Mișcarea România Împreună) va propune în programul politic măsuri concrete de decuplare a căpușelor de partid de la robinetele cu bani de la stat, a declarat Liviu Iolu, purtătorul de cuvânt al RO+”, a susținut purtătorul de cuvânt al MRI.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te