Discuțiile privind posibila retragere a candidaturii lui Cătălin Cîrstoiu, blocate în coaliție

DE Catinca Doboș | Actualizat: 22.04.2024 - 14:02
Rareș Bogdan anunță ce se întâmplă cu candidatura lui Cîrstoiu. Există o singură soluție. Foto: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea

Rareș Bogdan anunță ce se întâmplă cu candidatura lui Cîrstoiu. Există o singură soluție, a spus liderul liberal Rareș Bogdan înainte de începerea ședinței coaliției PSD-PNL.

SHARE

UPDATE 13.50 Coaliție PSD - PNL nu a reușit să ajungă la un numitor comun în privința retragerii lui Cîrstoiu. PSD și-a dorit retragerea actualului candidat dar nu există consens asupra numelui viitorului candidat.

Coaliția de guvernare PNL-PSD decide, azi, dacă retrage candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la primăria București. Sondajele de opinie arată că acesta nu reușește să îi întreacă pe Nicușor Dan și pe Popescu Piedone, aflându-se la o distanță mare de aceștia. 

Citește și: SONDAJ Nicușor Dan și Alianța PSD-PNL vor câștiga alegerile pentru Primăria București

Cîrstoiu este managerul spitalului Universitar și acționar la clinici medicale. Newsweek a scris că Cîrstoiu este o persoană stabilă din punct de vedere finaciar. Familia sa are afaceri în domeniul medical. Cîrstoiu a luat, anul trecut, dividende de la Anemona Clinical Services de 394.000 de lei.

Soția sa a luat dividende de la Anemona Med de 500.000 de lei și de la Praxis Medical de 600.000 de lei. Medicul Cîrstoiu a împrumutat clinica Anemona Clinical SErvices cu 4,3 milioane de lei și a mai acordat două împrumuturi de 430.000 de lei.

Citește și: Cine e medicul Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria București? Are afaceri de 1.5000.000 lei/an

Rareș Bogdan anunță ce se întâmplă cu candidatura lui Cîrstoiu. „Există o singură soluție”

„Dacă vrem să mai funcționeze coaliția, cred că e nevoie să avem mintea la noi și să venim cu un candidat unic”, spune Rareș Bogdan, înaintea ședinței în care liderii PSD și PNL decid dacă retrag sprijinul pentru candidatura la PMB a medicului Cătălin Cîrstoiu.

Citește și: Ce spune Rareș Bogdan despre o candidatură la primăria București. Mă gândesc serios

„Discutăm despre cum a evoluat ultima săptămână și ce se întâmplă. (...) E o situație grea, dar trebuie să ieșim astăzi cu o soluție finală. (...) Dacă vrem să mai funcționeze coaliția, cred că e nevoie să avem mintea la noi și să venim cu un candidat unic. Dacă mergem cu candidat separat, dinamităm șansele lui George Tuță și a lui Rareș Hopincă”, spune prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan.

Liderii PSD-PNL s-au reunit în ședință pentru a decide candidatura lui Cîrstoiu

Astăzi, la ora 10.00, liderii PSD-PNL s-au reunit într-o ședință pentru a decide dacă medicul Cătălin Cîrstoiu va rămâne candidatul la Primăria Capitalei, în urma controverselor din jurul potrivirii lui Cîrstoiu pe această funcție.

Citește și: Rareş Bogdan: Nicolae Ciucă va fi 100% preşedintele României

Cătălin Cîrstoiu a declarat în urmă cu câteva zile că hotărârea stă doar în mâinile coaliției de guvernare. PNL și PSD au anunțat însă că au alte variante pentru candidatura la Primăria Capitalei, de rezervă. Nicolae Ciucă a menționat faptul că există atât planul B, cât și planul C, în cazul în care candidatura lui Cîrstoiu va fi retrasă.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te