PSD despre Tăriceanu: un dictator mincinos și incompetent

DE Petre Bădică | Actualizat: 19.06.2018 - 12:34

Când social democrații erau în opoziție îl considerau pe actualul lor aliat Călin Popescu Tăriceanu drept „cel mai prost politician, un corupt care aruncă țara în haos”. O nouă poveste despre cum caracterul nu are legătură cu politica românească.

SHARE

Azi, Liviu Dragnea și Călin Popescu Anton Tăriceanu se înțeleg din priviri, iar alianța PSD-ALDE lucrează pentru doborârea justiției și controlul total al statului. Dar această iubire nu a existat dintotdeauna. Când, însă era în opoziție – între 2004 și 2008 - PSD încerca, din răsputeri, să dea de pământ cu premierul Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu a  fost premier între decembrie 2004 și decembrie 2008. PSD era în opoziție și depunea moțiuni de cenzură pentru a-l alunga de la putere. 

În 16 iunie 2005, social democrații depuneu moțiunea „Dictiaura și incompetența guvernului Tăriceanu împotriva integrării europene a României”. 

„Guvernul Tăriceanu nu mai poate păcăli pe nimeni. Căderea actualului guvern ar fi o izbăvire pentu niște oameni care se chinuie de șase luni fără să înțeleagă prea bine ceea ce li se întâmplă. Și mai ales, o șansă pentru cetățenii României care au de suferit de pe urma actualei echipe guvernamentale. Îi invităm pe toți parlamentarii să voteze moțiunea de cenzură împotriva guvernului Tăruiceanu”, scria PSD în moțíunea de cenzură.

În iulie 2006, PSD depune o nouă moțiune de cenzură intitulată „Guvernul Tăriceanu – Fapte și Minciuni. 

„Între două  întâlniri cu oameni de afaceri și un telefon pe la ministerul justiției, premierul Tăriceanu făcea o pomană electorală pentru a cumpăra voturile românilor. Domnule Tăriceanu, vreți să vină oamenii în Piața Victoriei, în București, ca să vă convingeți că habar nu aveți ce faceți!... Că faceți greșeli după greșeli orbiți de lupta pentru putere pe care o dați în interior... Guvernul Tăriceanu este incapabil să onoreze angajamentele asumate față de UE.... Guvernul Tăriceanu și-a fixat un obiectov, acela de a dezindustrializa economia românească”, scria PSD în moíunea de cenzură. 

Încă un argument în favoarea ideii că în politică nu există scrupule și moralitate. În urmă cu doar câteva zile, Tăriceanu spunea că nominalizarea deputatului PSD Gabriel Vlase la șefia PSD este excelentă. Că individul este foarte competent. Vlase, în schimb, a semnat 10 moțiuni de cenzură împotriva lui Tăriceanu. Pe motiv că Tăriceanu era incompetent și mincinos. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.