PSD o face europarlamentar pe soția intermediarului banilor către ziariștii de partid

DE Mircea Marian | Actualizat: 19.03.2019 - 16:19
Carmen Mihălcescu Foto: Camera Deputaților

După ce în 2018 anunța că îi susține pe puciștii din PSD, acum deputata Carmen Mihălcescu este sprijinită de organizația de București pentru a candida la Parlamentul European. Newsweek România a scris că, prin firmele soțului ei, PSD dirija bani către ziariști precum Doru Bușcu.

SHARE

„Astăzi, organizaţia Municipiului Bucureşti a Partidului Social Democrat s-a întrunit statutar, în birou permanent, pentru a vota nominalizările pentru lista de candidaţi la alegerile europarlamentare din 26 mai 2019.
Din lista totală de 10 nominalizări, făcute de cele 6 sectoare, s-a decis prin vot susţinerea doamnei Carmen Ileana Mihălcescu (Moldovan)”, se arată într-un comunicat transmis luni seara de PSD București.

Citește și Caracatița „jurnaliștilor" și „analiștilor" plătiți de PSD

În septembrie 2018, Carmen Mihălescu anunța public că îi susține pe puciștii din partid. „Sunt alături de Adrian Țuțuianu, Paul Stănescu, Marian Neacșu, Gabriela Firea și de mulți alți colegi care au formulat public un set de principii și valori (...) Cred că buna guvernare trebuie să primeze înaintea oricăror prietenii și colaborări private.

Am fost aleși de români pentru a susține ceea ce este mai bine pentru România, iar astăzi unitatea partidului este definitorie pentru continuarea unui proiect guvernamental, care nu este expresia unui grup restrâns de oameni, ci a unui partid unit în susținerea unor idealuri de democrație și bună guvernare”, a scris ea.

Soțul are grijă de presa lui Dragnea

Newsweek România a arătat că prin firmele soțului ei, Horia Mihălcescu, PSD dirijează banii obținuți de la buget către ziariști. „Pe primul loc la capitolul "încasări de la PSD" stă Doru Bușcu, consultantul cel mai intim al lui Dragnea. În timpul liber, el se dă și editorialist la gazeta de satiră „Cațavencii”.

Însă banii serioși, pentru vila din Dorobanți și mașinile de lux, nu vin din leafa de "jurnalist", ci din plata serviciilor de consultanță prestate pentru PSD.

Antrenat în „afaceri" de Sorin Ovidiu Vîntu, Doruleț, cum îl alinta fostul lui mogul, deține două firme: Lafix Media SRL și Mediadraft SRL. Prima funcționează de ani buni, a doua a fost înființată în primăvara acestui an. În Lafix Media SRL, Bușcu deține părți sociale împreună cu soția (el are 80%), în vreme ce Mediadraft SRL este integral a lui.

Citește și DNA investighează finanțarea de către PSD a unor ziariști, după dezvăluirile Newsweek

Singurele surse de venituri ale celor două firme sunt contractele încheiate cu alte două firme: Kirchhoff Consult SRL, deținută de Horia Mihălcescu (până de curând, șeful comunicării lui Dragnea și soțul unei deputate PSD) și International Brand Consultants SRL, controlată de apropiați ai fostului ministru Vasile Dîncu”, a arătat publicația. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te