Vergil Chițac, primul senator român infectat cu coronavirus, despre dezinformări, la Newsweek LIVE

DE Răzvan Chiruță | Actualizat: 04.06.2020 - 21:49

Senatorul PNL Vergil Chițac, primul parlamentar român infectat cu coronavirus, susține că în jurul cazului său au circulat foarte multe minciuni și manipulări ale realității.

SHARE

Vergil Chițac a participat pe 9 martie la o întâlnire cu peste 100 de membri ai PNL, printre care și liderul partidului, Ludovic Orban.

A doua zi a început să se simtă rău. Inițial a crezut că are o viroză. Dar, după ce s-a simțit tot mai rău, liberalul a cerut să fie testat de Direcția de Sănătate Publică Constanța. La spital a ajuns alături de el soția sa, dar și de un asistent. 

Testul pentru infecția cu coronavirus a ieșit pozitiv.

În momentul internării lui Vergil Chițac a existat o controversă în spațiul public legată de faptul că nu a folosit izoleta pentru a fi transportat la spital, dar și legat de modul în care a ajuns să fie testat.

Senatorul afirmă acum că atunci au fost vehiculate multe minciuni.

Vergil Chițac a stat câteva zile inclusiv la terapie intensivă. Ulterior, starea i s-a îmbunătăți și a revenit la activitatea parlamentară după 17 zile petrecute în spital și încă o perioadă de carantină de 14 zile.

Parchetul General anunța pe 16 martie că s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de zădărnicire a combaterii bolilor, „privind un membru al Senatului României care a participat la mai multe întâlniri oficiale și private ulterior intrării în contact cu o persoană infectată cu virusul Covid-19”.

Vergil Chițac vine la Newsweek LIVE, de la ora 18.00, pentru a lămuri cum a ajuns să fie infectat, de ce a fost dus la spital fără izoletă și ce s-a întâmplat cu dosarul penal care i-a fost deschis. 

În plus, Vergil Chițac, amiral și fost rector al Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”, va vorbi și despre cauzele pentru care un oraș cu potențial turistic și cu unul dintre cele mai importante porturi de la Marea Neagră este în continuă degradare. 

Senatorul va discuta și despre alegerile locale, după decizia ambiguă a Curții Constituționale a României privind entitatea politică care ar urma să stabilească data când va avea loc scrutinul pentru aleșii locali.

La Newsweek LIVE, de la ora 18.00.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -