Orban: Dacă Biroul Județean PNL îl propune pe Chirica să candideze la primărie, eu voi fi de acord

DE Alexandru Pop | Actualizat: 25.02.2020 - 10:56
Mihai Chirica/FOTO: hotnews.ro

Premierul Ludovic Orban a spus luni seara ca că nu va mai accepta niciun fel de atac din partea colegilor împotriva candidaților desemnați de PNL. El a precizat că va fi de acord cu candidatura lui Mihai Chirica la Primăria Iași, dacă biroul județean al PNL o va propune.

SHARE

„Noi avem termen 1 martie termen de desemnare a candidaților la funcțiile de primar și de președinte de Consiliu județean. Le-am spus colegilor că odată finalizată această procedură, nu voi mai accepta niciun fel de atac împotriva candidaților desemnați de PNL pentru că nu este normal să fie criticați candidații noștri.

Dacă cineva este nemulțumit nu trebuie să se exprime public, pentru că puteți să vă exprimați în interiorul partidului, să vă argumentați pentru a fi desemnați, dar odată desemnat un candidat, acela reprezintă PNL și toți membrii au obligația să îl susțină”, a declarat Ludovic Orban, la Digi24, citat de Hotnews.

Premierul a spus că va fi de acord cu candidatura lui Mihai Chirica la Primăria Iași din partea PNL dacă Biroul județean al partidului va propune acest lucru.

„Dacă Biroul Județean ia decizia să-l propună pe Chirica, este un om care de aproape 4 ani s-a aflat, după Ordonanța 13, într-un război deschis cu Dragnea, cu Guvernul PSD, cu PSD ca partid. E adevărat, a fost ales din partea PSD, dar el l-a susținut public pe Iohannis în campania prezidențială. Dacă Biroul Județean va lua decizia de a-l propune ca și candidat din partea PNL, în ceea ce mă privește pe mine voi fi de acord”, a mai declarat Ludovic Orban.

Întrebat despre eventualele candidaturi ale lui Cherecheș și Chirica din partea PNL, președintele Klaus Iohannis a spus că de desemnarea acestora se ocupă PNL.

„Pot să vă spun ce am spus și celor din PNL care m-au întrebat. Desemnarea candidaților pentru primării, consilii județene și consilii locale revine partidului, iar PNL are suficienți oameni, suficientă expertiză, suficientă experiență pentru a gestiona foarte bine aceste chestiuni”, a afirmat șeful statului.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -