Olguța Vasilescu, respinsă din nou de Klaus Iohannis pentru funcția de ministru al Dezvoltării

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 07.02.2019 - 16:07
Olguța Vasilescu nu are trecere la președinte. Foto Inquam Photos

Klaus Iohannis a înștiințat-o, joi dimineață, pe Viorica Dăncilă, printr-o scrisoare, că a respins și a treia propunere de numire a Liei Olguța Vasilescu în funcția de ministru al Dezvoltării.

SHARE

Lia Olguța Vasilescu nu are experiența necesară, a făcut declarații controversate și a avut presiuni asupra justiției, a explicat Klaus Iohannis, în scrisoarea adresată premierului Viorica Dăncilă. „Analizând activitatea persoanei propuse, astfel cum rezultă aceasta din documentația transmisă, constat că doamna Lia-Olguța Vasilescu nu are pregătirea de specialitate necesară în niciunul dintre domeniile care fac obiectul de activitate al ministerului pentru care este propusă”, a menționat șeful statului. 

Citește și Doctoratul Olguței Vasilescu, scris după cărți în limbi pe care ministrul nu le cunoaște

Klaus Iohannis critică inclusiv activitatea de fost primar la Craiova a celei care a mai fost și ministru al Muncii. „În calitate de primar, doamna Lia-Olguța Vasilescu nu a promovat și nu a gestionat politici publice de nivel național, iar în calitate de parlamentar a desfășurat activitate în comisii parlamentare care, prin obiectul de activitate, sunt direct legate fie de pregătirea sa profesională, respectiv domeniul culturii, artei și mijloacelor de informare în masă, fie au legătură cu experiența obținută în calitate de ministru, respectiv domeniul muncii și protecției sociale”, a transmis șeful statului.

De asemenea, președintele a mai scris că Vasilescu nu a promovat transparența ca ministru al Muncii și că a făcut „declarații controversate”, „atacuri la persoană virulente” și „presiuni asupra justiției, reținute inclusiv de către Consiliul Superior al Magistraturii”.

„Or, realizarea și asigurarea unui dialog autentic, prin implicarea partenerilor din administrația publică, mediul academic și societatea civilă, alături de pregătirea și experiența profesională sunt esențiale pentru exercitarea acestei funcții de demnitate publică. La conturarea acestui profil se adaugă declarațiile controversate, atacurile la persoană virulente, limbajul folosit în comunicările publice, presiunile asupra justiției, reținute inclusiv de către Consiliul Superior al Magistraturii, toate acestea fiind aspecte care vin în contradicție cu cerințele de responsabilitate pe care le implică deținerea unei funcții de înaltă demnitate publică, precum cea de viceprim-ministru, ministrul dezvoltării regionale și administrației publice”, arată Klaus Iohannis.

Citește și PressHub: 2 grădinițe, despre care Olguța Vasilescu a spus că sunt gata cu bani europeni, nu există

Olguța Vasilescu îl amenință pe președinte cu dosar penal

Fostul ministru al Muncii, respins a patra oară la Dezvoltare, a declarat că președintele României îi refuză numrea din motive personale. „Comunicarea președintelui se referă și la reputația și imoralitatea mea. Mi se pare mai mult decât penibil și înjositor pentru un președinte să opereze cu instrumente specifice postacilor care aruncă găleți de mizerie în oameni politici pe care nu îi agrează. Nefiind vorba de niciun fel de motiv de legalitate pentru respingere, ci doar de ura personală, consider ca dl. Klaus Johannis se încadrează perfect la infracțiunea de abuz in serviciu, prevăzută de art. 297, alin 1 și 2, Cod Penal, motiv pentru care am început deja redactarea unei plângeri penale in acest sens”, a scris Lia Olguța Vasilescu, pe Facebook.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te