Obsedați. Cuplul Dragnea-Tăriceanu a văzut 10 lovituri de stat

DE Petre Bădică | Actualizat: 30.01.2019 - 15:25
Inquam Photos / George Calin

În ultimii ani, șefii coliției la putere au invocat că sunt sunt victimele unor lovituri de stat, dartr fără să aducă dovezi în acest sens.

SHARE

Liviu Dragnea a declarat, ieri, la un postt: „Protestele au fost o tentativă de lovitură de stat. Asta se vorbea și s-a văzut. Ceea ce a făcut Iohannis cu acea postare pe Facebook, să descurajezi jandarmii, iresponsabil...exact când acea fată jandarm era linșată de niște brute. Erau protestatari pașnici? Au dat foc, incendiau, erau organizați. A fost o tentativă de lovitură de stat pentru a da jos Guvernul pentru a-l aduce la putere pe Iohannis”. 

După invocarea loviturii de stat, Dragnea a zis că el este decis să îl suspende pe Iohannis și mai așteaptă doar ca și Tăriceanu să se decidă în acest sens. 

Sunt șanse mari ca Tăriceanu să înghită povestea lui Dragnea, pentru că șeful Senatului invocă, periodic, faptul că este victima unei lovituri de stat.

Tăriceanu și loviturile de stat

2010. Tăriceanu anunță: „Declarațiile recente ale domnului Emil Boc despre faptul că Guvernul dorește să treacă peste Decizia Curții Constituționale și să meargă mai departe cu procedura de angajare a răspunderii pentru Legea educației echivaleaza, fără exagerare, cu o tentativă de lovitură de stat”.

8 iunie 2015. Tăriceanu, a criticat acuzaţiile aduse de Direcţia Naţioanlă Anticorupţie premierului Victor Ponta, spunând că se încearcă înlăturarea unui regim ales democratic şi ”este o încercare de lovitură de stat”.

7 februarie 2017. Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat că într-o democrație votul cetățenilor este “sfânt”, iar mișcările de stradă nu sunt folosite politic pentru a organiza “lovituri de stat mascate”.

13 martie 2017. "La începutul anului 2017 am avut o încercare de lovitură de stat de catifea  pe care însă, din fericire, Curtea Constituţională a sancţionat-o clar, prin două decizii, pe care le-aş caracteriza ca istorice”.

24 septembrie 2017. ”Se încearcă o lovitură de stat, și nu spun lucrurile acestea cu ușurință. Se încearcă destrămarea coaliției de la guvernare PSD-ALDE, a PSD, pentru că DNA a ajuns să fie un instrument care face poliție politică în România”, a spus copreședintele coaliției PSD-ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

12 februarie 2018. „Este o încercare eșuata de lovitură de stat: s-a încercat aducerea la putere prin forță a anumitor persoane. Mi se pare foarte grav. Parlamentul nu poate să rămână indiferent”, a zis Tăriceanu în plin scandal la DNA Ploiești.

14 mai 2018.  DNA „este o unealtă” care urmărea „îndepărtarea unui Guvern perfect legitim”, a zis șeful ALDE.

Liviu Dragnea și loviturile de stat

22 ianuarie 2017. „M-am întors de la instalarea preşedintelui Americii şi l-am găsit pe preşedintele României în fruntea unei noi mineriade, o manifestaţie neautorizată, împotriva guvernului României, împotriva ordinii constituţionale şi împotriva votului popular din 11 decembrie, sabotând legalitatea care stă la baza statului de drept. E un început de lovitură de stat”, a zis Dragnea după protestele din iarna anului trecut.

17 mai 2018. ”Este o plângere penală a lui Klaus Werner Iohannis împotriva Vioricăi Dăncilă. Iohannis vrea sa ia Palatul Victoria în folosință proprie. Este o acțiune neconstituțională pentru că este o tentativă de lovitură de stat” ”, a declarat Liviu Dragnea. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te