Nicolae Ciucă: Diaspora e cel mai mare investitor pe care îl are România.11 mld. de euro, în 2024

DE Florin Budescu | Actualizat: 27.05.2024 - 10:17
Nicolae Ciucă: Diaspora e cel mai mare investitor pe care îl are România.11 mld. de euro, în 2024 - Foto: Facebook/Nicolae Ionel Ciucă

Nicolae Ciucă: Diaspora e cel mai mare investitor pe care îl are România.11 mld. de euro, în 2024. Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat că Diaspora este cel mai mare investitor.

SHARE

Nicolae Ciucă: Diaspora e cel mai mare investitor pe care îl are România.11 mld. de euro, în 2024. Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat că Diaspora este cel mai mare investitor din România.

Românii din afara ţării sunt a treia sursă de bani contabilizaţi, alături de fondurile europene şi investiţiile străine directe. Ciucă a participat, la Slatina, la o manifestare de susţinere a candidaţilor liberali.

Nicolae Ciucă: Diaspora este cel mai mare investitor pe care îl are România. 4 mld. de euro, în 2023

"Cel mai mare investitor, de altfel, în România ştii cine este? Diaspora. Diaspora trimite în România, mă refer la 2022, aceeaşi sumă cu fondurile europene, aproximativ 11 miliarde.

Dacă este să facem un calcul al sumelor pe care România le-a primit şi le-a investit, sunt trei segmente: primul segment este segmentul fondurilor europene, iar la fonduri europene aţi văzut că sunt extremiştii şi populiştii care spun 'domnule, România mai mult dă la Uniunea Europeană decât primeşte'.

Absolut fals! România a primit 95 de miliarde de euro şi am plătit contribuţia noastră la Uniunea Europeană 1% din PIB, adică 30 de miliarde.

Citeşte şi: Ciucă anunță strategia care revitalizează satul românesc: formarea clasei de mijloc în mediul rural

Pe sold, în ţară au rămas 65 de miliarde de euro. Celălalt segment de unde primim bani sunt investiţiile străine directe", a precizat Ciucă, conform Agerpres.

Potrivit acestuia, investiţiile străine directe în România, în prezent, au atins 115 miliarde de euro.

Citeşte şi: Nicolae Ciucă, la Argeș: „Lumea s-a schimbat, valorile PNL au rămas aceleași”

"65 cu 115 - 180 de miliarde. A treia sursă de bani cu finalitate în România - din diaspora. (...) Despre asta este vorba şi pentru asta avem nevoie să avem înţelepciunea necesară pentru stabilitate politică şi să lăsăm deoparte toate aceste încercări de fracturare în interiorul societăţii.

Trebuie să rămânem uniţi ca societate. În situaţii de criză, România şi românii tot timpul au ştiut să se unească. Atunci când am fost dezbinaţi, am pierdut", a mai declarat preşedintele PNL.

Nicolae Ciucă a fost prezent duminică în judeţul Olt, unde a participat la manifestări de susţinere a candidaţilor liberali şi la întâlniri cu alegătorii din localităţile Izbiceni, Ianca, Brastavăţu, Deveselu, Osica de Sus şi din municipiul Slatina.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te