Ministrul Muncii: licențiată în rusă comercială, a activat în Comisiile de învățământ și cultură

DE Petre Bădică | Actualizat: 23.12.2020 - 21:52
Raluca Turcan / Digi24

Raluca Turcan este noul ministru al Muncii, deși activitatea ei parlamentară ar fi recomandat-o pentru ministerul Educației. În CV-ul de la Camera Deputaților se scrie că, în 1999, Raluca Turcan a terminat (sau început) un master în comunicare la SNSPA București.

SHARE

Studiile Ralucăi Turcan gravitează în jurul unui singur an.

În cv-ul de la Camera Deputaților scrie că în 1999, Turcan a terminat (sau început) un master în comunicare la SNSPA București. Tot în 1999 a terminat „Institutul Puskin de la Moscova, Rusia, diplomă în rusă comercială”. În același an, la Academia de Studii Economice, Facultatea de Relaţii Economice Internaţionale, obține diplomă în economie.

Într-o emisiune de televiziune, Raluca Turcan a explicat că a plecat să studieze la Moscova cu o bursă pe care a primit-o în timpul studiilor de la ASE.

 „În liceu am studiat franceză și engleză. În cadrul Academiei de Studii Economice era o catedră de rusă și profesorii trebuiau să aibă studenți. Într-un mod aleatoriu a fost formată o grupă de rusă, obligându-ne să învățăm a treia limbă: pe unii rusă, pe alții germană, pe alții spaniolă. Îmi e greu să spun dacă mi-a prins rău.

Cunosc o limbă și cunosc o cultură. Vreau să vă spun că un an de zile m-am chinuit să mă mut de la grupa de limba rusă și să învăț și eu germana, spaniola, așa cum învățau ceilalți colegi. (...) Uite așa a trebuit să merg la Moscova pe parcursul facultății în fiecare semestru și să învățăm limba rusă în afaceri. Cu forța n-am plecat acolo (n. r.: la Moscova), puteam să renunț... Dar până la urmă știți cum e când ești tânăr: orice deplasare, orice bursă o iei ca pe o experiență. Cert este că am ajuns cu forța la grupa de limba rusă. Eram dispusă să renunț la anul respectiv și să dau la anul, ceea ce era o copilărie. Este o experiență pe care am completat-o în SUA și Austria. Nu am niciun regret”, a spisu Turcan.

Raluca Turcan a menționat o serie de specializări:

·        Studii politice, ACYPL: Washington, SUA;

·        Cadrul legal şi instituţional al Uniunii Europene, Universitatea Viena, Austria;

·        Studii politice: Fellowship German Marshall Fund, SUA;

·        Comunicare politică, Harvard Kennedy School, Program Kokkalis, Atena.

Între 2001-2006 a fost cadru didactic asociat, Universitatea Transilvania Braşov, Universitatea Romano-Germană Sibiu. Din 2008 a fost parlamentar. Nu a făcut niciodată parte din Comisia de Muncă. A activat în Comisia de Învățământ și cea de Cultură.

 

 

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.