Ludovic Orban: La ora actuală, nu se plătesc pensii speciale pentru primari. Am prorogat prevederea

DE Alex Darvari | Actualizat: 04.06.2021 - 23:11
Orban: La ora actuală nu se plătesc pensii speciale pentru primari / FB

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, liderul PNL, a declarat că în prezent nu se plătesc pensii speciale pentru primari, menţionând că el, în mandatul de premier, şi Guvernul Cîţu au prorogat intrarea în vigoare a prevederilor în acest sens a Codului administrativ.

SHARE

„La ora actuală nu se plătesc pensii speciale pentru primari. Deci, eu, ca premier, am prorogat în 2020 intrarea în vigoare a prevederilor Codului administrativ şi, de asemenea, guvernul Cîţu a prorogat intrarea în vigoare. Evident, în legea pensiilor se va reglementa acest subiect amplu. Ştiţi că există o activitate intensă la Ministerul Muncii. De asemenea, există o comisie la nivelul coaliţiei care pregăteşte, practic, reforma în domeniul pensiilor", a afirmat Orban, întrebat în legătură cu acuzaţiile aduse PNL de către USR PLUS pe motiv că liberalii nu au susţinut în comisii proiectul privind desfiinţarea pensiilor speciale pentru aleşii locali.

El a spus că, dacă este necesar, subiectul va fi discutat în coaliţia de guvernare.

"Orice subiect e necesar de a-l discuta în coaliţie pentru armonizarea deciziilor, îl vom discuta. (...) Vom discuta subiectul şi vom stabili", a adăugat liderul liberal.

Citește și: Cîţu: România este în top cinci ţări ale lumii cu creştere economică în pandemie

Întrebat în legătură cu faptul că există declaraţii contradictorii între membrii Executivului în privinţa reformei sistemului de pensii, Orban a menţionat: "Tocmai de aceea prefer să nu dau declaraţii despre proiectul de lege, decât după ce el ajunge la maturitate, va trece de comisia de specialişti formată din reprezentanţii partidelor din coaliţie şi după ce convenim în cadrul coaliţiei asupra proiectului de lege".

Orban: La ora actuală nu se plătesc pensii speciale pentru primari

"Până atunci este şi o căutare, aşa, a unor puncte de vedere şi de multe ori miniştrii exprimă puncte de vedere care nu sunt conforme cu o decizie, ci poate cu o idee personală sau un punct de vedere personal", a adăugat Ludovic Orban.

Citește și: Guvernul vrea să ofere tichete sociale pentru circa 400.000 de elevi

USR a acuzat, joi, parlamentarii PNL, UDMR şi PSD că nu au susţinut la comisia pentru drepturile omului un aviz pozitiv la proiectul privind desfiinţarea pensiilor speciale pentru aleşii locali.

"În faţa camerelor de filmat, parlamentarii PSD, PNL, UDMR spun că vor echitate pentru pensionari, dar când e vorba de măsuri concrete pentru eliminarea pensiilor speciale, fac pasul înapoi. Aşa s-a întâmplat şi astăzi când, în Comisia pentru drepturile omului din Camera Deputaţilor, proiectul USR PLUS de desfiinţare a pensiilor speciale pentru aleşii locali a primit aviz negativ. Au fost doar 6 voturi "pentru", din care 4 de la USR PLUS, şi 18 abţineri de la PSD, PNL şi UDMR", potrivit unei postări pe pagina de Facebook a USR. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te