Liviu Dragnea a mai câștigat o nouă bătălie, cu doar 10 voturi contra sa. Reacțiile liderilor PSD

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 21.09.2018 - 21:30
Dăncilă a rămas alături de Dragnea. Foto Inquam Photos/Octav Ganea

Liviu Dragnea a purtat negocieri până în ultimul moment cu opozanţii săi, reuşind să întoarcă din drum câteva dintre vocile importante ale disidenţei care s-a coagulat în ultimele luni.

SHARE

Liviu Dragnea a cerut un nou vot de încredere și ar fi obținut 39 de opțiuni pentru a rămâne președintele partidului și doar 10 voturi contra.

În şedinţa Comitetului Executiv al PSD, Liviu Dragnea ar fi făcut apel la unitate şi ar fi spus că nu renunţă la demersurile pentru modificare legilor justiţiei. 

Primarul Capitalei Gabriela Firea ar fi reiterat atacurile din ultima vreme şi i-ar fi reproşat modul discreţionar în care conduce partidul, în timp ce premierul Viorica Dăncilă, care a luat şi ea cuvântul în şedinţa CEx, ar fi susţinut că nu îşi dă demisia de la conducerea Guvernului. 

Social-democraţii iau în calcul organizarea unei alte şedinţe CEx săptămâna viitoare, pentru analizarea activităţii Guvernului şi a Parlamentului.

Potrivit unor surse, primarul Sectorului 5, Daniel Florea, ar fi cerut excluderea din partid a Gabrielei Firea, dar propunerea a fost respinsă.

Şedinţa a durat după mai mult de nouă ore. 

Citește și Viorica Dăncilă a rămas de partea lui Liviu Dragnea, în ședința CEX

Firea: A fost o discuție sinceră

„A fost o ședință lungă, cred că una dintre cele mai dense ședințe de Comitet Executiv. S-au spus foarte multe lucruri, au luat cuvântul aproape 30 de persoane, au fost opinii pro și contra demersului nostru. Primul câștig este acela că a fost prima ședință de CEx în care s-a dezbătut cu sinceritate, cu argumente, toate problemele care ne frământă. Nu a mai avut nimeni acea timorare de până acum. La finalul dezbaterilor, domnul președinte Dragnea a supus votului doar un punct din declarația noastră comună, doar referirea la domnia sa. Au fost 10 voturi să facă un pas lateral, 39 de voturi să continue și o excludere”, a declarat Gabriela Firea, la finalul ședinței Comitetului Executiv al PSD. 

Gabriela Firea a declarat că a epuizat toate etapele statutare ale partidului și de aceea a decis, alături de alți lideri ai formațiunii, să iasă public cu o scrisoare de contestare a lui Liviu Dragnea. 

Citește și Firea: Miza de azi e excluderea mea din PSD. Paul Stănescu: Nimeni nu va pleca din partid

Stănescu: Vom vota tot ce e de votat în Parlament

„Nimeni nu pleacă din partid, toți rămânem în PSD, indiferent dacă se încearcă o excludere sau altceva. Vom vota în Parlament tot ce va fi de votat. Noi susținem până la capăt ce am scris în acel document”, a declarat Paul Stănescu.

Adrian Țuțuianu, unul dintre semnatarii scrisorii împotriva lui Dragnea, consideră că epistola și-a atins scopul. „Nu contează numărul de voturi, ci că ne-am putut exprima. Și contează că CEx devine un organ lucrativ, care va lua pe viitor cele mai bune decizii”, a afirmat Adrian Țuțuianu.

Toți cei trei lideri consideră că vor putea continua colaborarea cu Liviu Dragnea pe viitor, în partid.

Mihai Neacșu, unul dintre semnatarii scrisorii prin care s-a cerut demisia președintelui PSD, a afirmat, la finalul ședinței CEx că s-a ajuns la concluzia că poate s-au grăbit să impună în document această cerere.

Știre în curs de actualizare

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te