Dragnea, la Antena 3: amenințări către Iohannis, susținere pentru Dăncilă și un asasinat

DE Mircea Marian | Actualizat: 22.08.2018 - 17:16
Dragnea la Antena 3 Foto: Captură video emisiune

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a susținut că, în 2017, un grup de străini, finanțat de un om celebru din străinătate, a sosit la București pentru a-l lichida. El a refuzat să dea alte detalii, să ofere probe sau să spună dacă există un dosar în lucru la Parchet.

SHARE

Emisiunea a început, moderatoarea definindu-l pe Dragnea drept „omul momentului”.

Q: Ce s-a întâmplat de ați ajuns omul negru?

A: S-au întâmplat lucruri bune pentru România, chiar prea bune. (...) Este vorba de unele multinaționale, de unele bănci, în sensul că...Produc ceva aici și eu import de la firma mamă un produs cu o valoare neverosimil de mare, iar profitul de aici se diminuează, crește la firma mamă. Instituțiile statului, mai încet la început, mai binișor, au început să investigheze.

Hai să-l luăm pe Klaus Werner Iohannis, că el e omul momentului. Vine anul 2019. Dacă anul trecut spunea: n-o să mărească pensiile, nici salariile, nu o să aibă bani de pensii, de salarii...S-a dovedit că am avut creștere economică foarte mare, ne-am încadrat în deficit sub 3%, am alocat 2% PIB la apărare, pensiile au crescut, salariile au crescut. A venit 2018, s-au mărit din nou pensiile. La anul, și mai mult. Ce va spune Iohannis în anul prezidențial 2019? S-a decis că premierul gestionează președinția UE. Doamna Dăncilă va reacționa firesc cu toți șefii de guverne din UE. Am instigat la violențe, alegeți-mă ca să vă dau încă cinci ani de zile de blocaje. De partea cealaltă, salarii mai mari, pensii mai mari.

Multinaționalele finanțează #Rezist

Q: Veți fi candidatul PSD?

A: Nu știu. Nu-s alegeri mâine, poate da, poate nu. Domnul Iohannis zice: în primul rând trebuie să-mi elimin potențialii contracandidați. Țintă pe mine. Vom adopta noua lege a pensiilor. Ideea ar fi așa: omul ăsta or trebuie omorât, fizic, or demonizat, or băgat la pușcărie...Articole comandate în presa străină. Asta este statul paralel. 

Q: Cum vă demonizează multinaționalele?

A: Finanțează aceste mișcări...#Rezist. Le dau liber angajaților să meargă la proteste. Iohannis are de dat socoteală la foarte multe lucruri: case luate prin fals, nu vrea să dea banii...Companiile au interese economice. Când aceste interese lovesc interesele statului român, trebuie să intervenim. 

Q: Îmi puteți da o companie?

R: Nu, dar știu că s-au început (verificările). 

Comando de asasini la Athenee Palace

Q: Se dorește să fiți omorât?

R: Am avut anul trecut o tentativă. Nu vreau să povestesc. Au venit patru străini, cazați la Athenee Palace, au stat trei săptămâni...Am scăpat. Asta nu înseamnă că o să-mi iau pază. Suntem într-un stat parțial mafiot. Statul paralel este o mafie. Am aflat cine i-a plătit, dar nu pot să spun asta. 

Q: Au ajuns în preajma dvs?

R: Da. Suntem într-un stat parțial mafiot. 

Q: Cine-i plătise?

R: Un om celebru din lume. 

Q: Soros?

 A: El se gândea la mine, eu nu mă gândeam la el.(...) (N.Red: refuză să mai discute pe acest subiect) Am rugat-o pe premierul Dăncilă să modifice legea referitoare la avizul SRI. Au mult prea multe informații. S-a semnat un ordin cu filtre unu la unu: rezultatele sunt foarte bune. Lucrurile astea deranjează? Deranjează. 

Se alocă bani pentru un raport dotat de analiză (a alimentelor). Am ajuns coșul de gunoi al Europei. Eu vreau să nu mai fie asta. 

CSAT, convocat de miniștrii

Q: Unde vă aflați pe 10?

A: Eram la Neptun. 

Q: Ce vă spuneau informațiile?

A: Nici una. Nu am primit nimic. SRI-ul dă informațiile președintelui, la restul dacă au ei un interes. De la SIE nimic. Dacă aceste proteste, organizate paramilitar, erau împotriva lui Iohannis? Cei din piață, majoritatea, nu s-au delimitat, au incitat. S-ar putea să fie (proteste la Cotroceni). E fierbere: de ce nu începem și noi protestele la poarta lui Iohannis? Vom decide la Comitetul Executiv. 

O treime din membri CSAT au cerut convocarea CSAT, la ora la care vorbim scrisoarea a ajuns la Cotroceni. CSAT e un supra-guvern. Nu se mai poate așa ceva. Președintele blochează o rectificare bugetară. O serie de miniștri au cerut convocarea CSAT. 

A fost o tentativă de lovitură de stat. Asta se vorbea și s-a văzut. Ceea ce a făcut Iohannis cu acea postare pe Facebook, să descurajezi jandarmii, iresponsabil...exact când acea fată jandarm era linșată de niște brute. Erau protestatari pașnici? Au dat foc, incendiau, erau organizați. A fost o tentativă de lovitură de stat pentru a da jos Guvernul pentru a-l aduce la putere pe Iohannis. 

Nici ministrul de Interne nu le poate spune jandarmilor cum să acționeze. 

Aveau nevoie de un mort. Oamenii care gândesc așa sunt niște criminali. Toți cei care au incitat, încurajat aceste violențe. 

Q: Nimeni nu poate fi de acord cu violențele.

A: Cu excepția lui Iohannis. Celor de la PNL și USR, care fug de vot, pentru că pierd. 

Eu nu am văzut nici o intervenție disproporționată (a jandarmilor). O să se afle (cine a organizat). 

dacă vrem să-l suspendăm pe Iohannis, îl suspendăm. Eu aș vrea, să vedem dacă domnul Tăriceanu și-a schimbat opinia. O susțin din toate punctele de vedere pe Viorica Dăncilă. Acest guvern nu va pleca fiindcă vrea Iohannis. 

Doamna Dăncilă trebuie să rămână până în 2020, cel puțin. Luna iulie este record de încasări la buget. Doamna Dăncilă a învățat foarte repede. Sunt miniștri de care sunt nemulțumit. 

Alexandra Stoicescu o laudă pe Dăncilă: Este foarte bine pregătită, este taxată pentru greșeli mici. 

Dragnea: Este o demență publică, face parte din războiul hibrid: „Dragnea vrea să o schimbe pe Dăncilă”. Ce se va întâmpla în octombrie cu acești mincinoși? De ce nu-i taxați? Ia să vedem de câte ori a mințit Gigel ăsta? Eu sunt foarte mulțumit de Viorica Dăncilă și o sprijin nu doar politic, ci și moral. Trebuie să reziste. 

Comitetul Executiv nu va pune în discuție scrisoarea Ecaterinei Andronescu. Eu nu le dau importanță. 

Q: Se pune problema să amânați nunta copilului dvs?

A: Cum să anulez nunta copilului meu? Vedeți unde duce Iohannis țara. Așa vrea să conducă România. Am stat zece ani cu Băsescu, mai avem și blestemul să stăm zece ani cu Iohannis? 

Vreau să văd cât de departe vor ajunge acești indivizi în frunte cu Iohannis. Vor primi răspuns pe măsură de la mine. PSD nu va lăsa ca această țară să fie condusă prin violență. 

Nu există nici un gând de rupere a coaliției. Putem merge împreună două mandate. 

De anul trecut i-am spus lui Vlase că îl voi susține la SIE și până la urmă a ajuns la SIE. Depinde de el dacă va rezista, dacă nu se va lăsa vopsit. 

Coldea n-a fost străin de condamnările mele în dosarul Referendumul. Nici el, nici Maior. Eu nu pot să am o relație de prietenie cu acești doi oameni. 

Liviu Dragnea îi spune moderatoarei că trebuie să facă o emisiune despre condamnarea sa, iar moderatoarea îi răspunde că este binevenit: „Manda să nu mă mai cheme la comisia SRI, că nu mă mai duc!”. Dragnea spune că Iohannis și Cioloș l-au rugat pe Dîncu să intre în guvernul tehnocrat. „Dîncu a protejat proiectele pe care ei, liberalii, doreau să le distrugă”, spune Dragnea. 

Q: Coldea are treabă cu judecătorii din actualul dosar?

A: Cred că da, am o părere, nu am informații. Dvs realizați grozăvia primei condamnări?

Q: Da! Am spus că este o condamnare 100% politică! 

A: În al doilea dosar, dacă acuzațiile au dispărut, cum am fost suspendat? Suspectez pe mai mulți: Dumbravă, Coldea, Pahonțu. În mediile juridice se vorbea de presiuni inimaginabile. Știam și știu că sunt nevinovat, și la primul, și la al doilea. Am făcut o analiză: n-are cum să mă scape Iohannis. 

Am văzut că domnul Ponta spunea că eu am numit-o pe Kovesi: nu am avut nici o relație cu această doamnă. A fost numită de Ponta, în urma discuțiilor cu Băsescu, Udrea, Maior și Coldea. 

Q: Cine-i mai nociv, Maior sau Coldea?

A: Amândoi.

Q: Pe Maior îl vedeți în spatele unor articole din presa americană?

A: Și nu numai. E implicat în partidul lui Ponta. Coldea nu putea face nimic fără aprobarea lui Maior. 

Moderatoarea emisiunii, Alessandra Stoicescu, a fost acuzată, de către consilierul municipal Ciprian Ciucu, că primește bani de la primăria condusă de nașa ei de cununie, Gabriela Firea. „Firea si Stoicescu, încetați odată cu destrăbălarea pe banii bucureștenilor! Vouă nu va e rușine să luați din banii bucureștenilor și să vă dați așa, ca de la nașă la fină de cununie, contracte ‘de promovare’? Ne vedeți că sunteți într-un conflict de interese cât casa? Sau ați ajuns deja în situația în care nu vă mai pasă? (...) Să vă fie rușine!”, a scris Ciucu pe pagina sa de Facebook. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te