Alfred Simonis: Sporurile de antenă, absurde. Consilierii lui iau 1.400 lei/lună spor de antenă

DE Petre Bădică | Actualizat: 07.08.2023 - 15:57
Alfred Simonis - Foto : Facebook / Alfred Simonis

Alfred Simonis, liderul PSD din Camera Deputaților, e indignat de acordarea sporurilor de antenă și pentru condiții vătămătoare de muncă. Asta, în timp ce consilierii parlamentari de la Camera Deputaților încasează 1.500 de lei exact ca spor pentru condiții vătămătoare de muncă

SHARE

Liderul PSD din Camera Deputaților a descoperit existența sporurilor pentru condiții vătămătoare. Asta, în condițiile în care ele se acordă imoral în cuantum de 15% oricărui bugetar din 2017. Acest lucru a fost posibil ca urmare a Legii salarizării elaborată de Olguța Vasilescu, colega lui din PSD și fost ministru al Muncii. 

„Ne dorim eficientizarea cheltuielilor statului. Statul trebuie să funcționeze într-un final ca o companie, care să aibă angajați performanți și angajați dacă are nevoie de ei, dacă nu, nu”, a spus Simonis.

Liderul PSD, Alfred Simonis, revoltat că există spor de condiții vătămătoare

„Astăzi, sporurile sunt procent din salariu. De exemplu, dacă ai o antenă care te iradiază, dar salariul tău e foarte mare, ai 15% din 10.000 de lei salariu, ai 1.500 de lei, ai 2.000 de lei sporul. Dacă angajatul are 4.000 de lei salariu, sporul e doar de 600 de lei, adică iradierea asta e diferențiată în funcție de salariu, ceea ce e absurd. Sunt extrem de multe lucruri care vor trebui corectate, nu va fi ușor, nu se poate face peste noapte, o parte din ele se pot face rapid, altele nu, dar e nevoie și de creșterea redevențelor, combaterea evaziunii fiscale.

Sunt foarte multe măsuri pe care statul român trebuie să le implementeze și slavă Domnului, dincolo de câțiva gargaragii de pe margine, din PNL, există acolo oameni responsabili care-și doresc să facă asta și slavă Domnului că fac parte din conducerea partidului, nu de pe margine, din conducerile trecute ale PNL”, a apus Simonis.

Sporuri uriașe la Deputați

Potrivit documentelor consultate de Newsweek România, unii din beneficiarii acestui spor de condiții vătămătoare de muncă împotriva căruia se revoltă Simonis sunt chiar consilierii săi. Astfel, un consilier de deputat ia spor pentru condiții vătămătoare de muncă.

Un consilier al unui deputat ia 1.414 lei pe lună exact din motivele enumerate de Simonis mai sus: pentru că stă lângă o antenă sau pentru că muncește în puțin praf, lângă o imprimantă, cu ochii în computer (toate poartă generic numele condiții vătămătoare de muncă).

Newswek România a scris că Alfred Simonis a terminat Dreptul la, probabil, cea mai slabă universitate din România.

Simonis a urmat Facultatea de Drept, la Universitatea Tibiscus, între 2005 și 2009. Universitatea Tibiscus a fost fondată în anul 1991. Apoi, lucrurile au degenerat: „cei care au pus bazele unității, reprezentată de soții Augusta și Aurel Anca, au fost trași pe linie moartă de gruparea din jurul conducerii universității.
 
 

Premierul Marcel Ciolacu a decis să taie o parte din sporurile pentru condiții grele de muncă pe care le primesc aproape toți angajații la stat. Eliminarea sporurilor se aplică doar șefilor și va genera inechități. Newsweek scrie despre subiect de 3 ani.

 

În 2017, PSD a lăsat o bombă cu ceas în buget. Zeci de mii de angajați din ministere, primării, prefecturi, Senat și Camera Deputaților primesc, lunar, sute sau chiar mii de lei sporuri pentru că ar munci în condiții periculoase, grele și vătămătoare. Pe acest considerent, se plătesc, de la buget, milioane de euro pe lună, suma exactă neputând fi precizată pentru că instituțiile nu sunt cooperante.

Sporurile pentru condiții  vătămătoare au explodat în guvernarea PSD. În ultimii doi ani, în diverse ministere, ele s-au triplat.

Cei care primesc sporuri pentru condiții grele nu lucrează în oțelării, furnale sau turnătorii.

Bugetarii cărora li se acordă aceste sporuri își desfășoară activitatea, în fața calculatorului, în sediile centrale ale Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Justiției, Educației sau al Economiei, în Casa Poporului ori în Primăria Capitalei. Condițiile lor de muncă sunt similare cu ale altor milioane de „corporatiști“ din mediul privat care, desigur, nu beneficiază de astfel de sporuri.

Citește și: Milioane de euro de la buget pentru boli închipuite

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te