Kelemen Hunor: Un guvern minoritar este o variantă riscantă

DE Edi Neagu | 15.09.2021 - 10:57
Liderul UDMR, avertisment cu privire la activitatea unui guvern minoritar. FOTO: Facebook

Președintele UDMR susține că liderii politici trebuie să se anțină de la declarații.

SHARE
Soluția cea mai bună la actuala criză politică este refacerea coaliției, care nu va fi posibilă însă până nu se termină congresele PNL și USR-PLUS, a declarat miercuri la RFI președintele UDMR, Kelemen Hunor, potrivit Hotnews.ro.
 
"Până atunci, ar trebui să ne oprim prin declarații cu toții, ar trebui să terminăm cu această atitudine de ninja pe Facebook”, spune el.

”Soluția cea mai bună sau cea mai potrivită ar fi refacerea coaliției PNL, USR PLUS și UDMR. Puteți să mă întrebați dar cum și când?

CITEȘTE ȘI: VIDEO Talibanii au găsit 6,5 mil. $ şi lingouri de aur în casa fostului prim-vicepreşedinte afgan

La aceste două întrebări am mai puține răspunsuri, dar știu că până nu se termină congresele celor două partide nu va fi posibilă o refacere a coaliției.

După ce colegii noștri din PNL și USR vor alege președintele partidelor respective, sigur, trebuie să ne întoarcem la masa negocierilor și trebuie să facem un efort, prin compromis, prin a lăsa fiecare câte ceva, dar până atunci ar trebui să ne oprim prin declarații cu toții, ar trebui să terminăm cu această atitudine de ninja pe Facebook”, a declarat Kelemen Hunor.

CITEȘTE ȘI: Invitații nu au voie cu telefoane și bani la nunta Simonei Halep. Iohannis, așteptat la eveniment

Vicepremierul consideră că un Guvern minoritar ar fi o soluție riscantă: ”Nu văd eu altă soluție viabilă pe termen de trei ani de zile, până la sfârșitul ciclului electoral, decât această coaliție. Dacă nu se poate, atunci trebuie căutată altă soluție, inclusiv un Guvern minoritar, cu susținere din partea celor care punctual vor dori să susțină Guvernul, dar această variantă este din punctul meu de vedere extrem de riscantă, mai ales pentru o perioadă de trei ani de zile. Dacă am fi cu un an înainte de alegeri, hai, mai merge, dar așa nu”.
 
În opinia sa, ”a treia variantă, soluția constituțională posibilă, neprobată niciodată în România în 30-31 de ani, soluția alegerilor anticipate, dar această variantă este mai puțin probabilă și oricum nu se poate realiza de la o zi la alta, dar nu putem exclude nici această variantă”.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.