Jocul politic cu coronavirusul și pensiile speciale, la Newsweek LIVE

DE Răzvan Chiruță | Actualizat: 23.06.2020 - 14:31

Numărul de infectări cu coronavirus a început să crească în ultima săptămână, dar la fel și cantitatea de scandal lîntre principalele partide politice.

SHARE

PNL a început astăzi demersurile pentru revocarea din funcție a Avocatei Popoprului Renate Weber.

Liberalii îi reproșează că a declanșat mecanismului național privind prevenirea torturii în spitale care tratează pacienți COVID-19, fără un temei concret, și că este în grav conflict de interese atunci când blochează intrarea în vigoare a legii care impozitează cu 85% pensiile peste 7.000 de lei, în condițiile în care dorește să beneficieze la rândul său de o „pensie specială”.

Dezbaterea despre pensiile speciale a revenit în atenția publică, în contextul în care, pentru prima dată, există un consens politic între partide pentru impozitarea acestora.

O lege în acest sens a fost adoptată săptămâna trecută și, dacă CCR nu o declară neconstuțională, merge la promulgare de către președinte. 

Consensul politic dispare, însă, când vine vorba de candidații pentru alegerile locale. Nicușor Dan, susținut la București de către PNL, USR, PLUS și PMP, este șicanat cu mijloace violente de către PSD și candidații săi. 

Iar în contextul creșterii numărului de persoane infectate cu coronavirus, Partidul Social Democrat acuză guvernul liberal că măsluiește cifrele în funcție de un interes electoral. 

În replică, liderul liberal Ludovic Orban a avut un răspuns dur: „Cine lansează astfel de alegaţii este complet dus cu capul”.

Despre toate acestea, discutăm la Newsweek LIVE cu jurnaliștii Mircea Marian și Silviu Sergiu, de la ora 18.00.

Cifrele transmise zilnic de autorități arată, într-adevăr, o creștere a numărului de infectări cu coronavirus. La o lună de la ridicarea stării de urgență, în ultima săptămână s-au înregistrat zilnic peste 300 de persoane care au Sars-Cov-2.

De asemenea, a crescut numărul zilnic al deceselor. 

De ce s-a ajuns la o creștere a numărului de infectăr, după o perioadă de scădere, și ce trebuie să facă românii în continuare pentru a se proteja, discutăm cu dr. Radu Țincu, medic la Spitalul Universitar de Urgență Floreasca. 

De la ora 19.00.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.