VIDEO Iohannis: Astăzi vedem clar efectele dezastruoase ale principiului „Merge şi aşa”

DE Alexandru Pop | Actualizat: 16.04.2020 - 15:08

Preşedintele Klaus Iohannsi a declarat joi că astăzi vedem clar efectele dezastruaose ale modului toxic de a acţiona pe principiul ”Merge şi aşa” care ne-a ţinut în loc zeci de ani şi a subliniat că o majoritate parlamentară fără legitimitate votează măsuri populiste.

SHARE

„Această etapă critică ne-a pus în oglindă decenii de guvenare conform mentalității «Lasă că merge și așa». Astăzi, vedem efectele dezastruoase ale acestui mod toxic de a guverna care ne-a ținut în loc zeci de ani (...) 

Oamenii politici sunt primii care vor trebui să se schimbe și să înțeleagă că așa nu se mai poate. Schimbarea va fi imposibilă în cazul acelor politicieni care chiar și acum se gândesc la beneficiile lor electorale și, după ce au distrus bugetul, vin cu propuneri care împovărează bugetul”, a declarat Klaus Iohannis.

Președintele a subliniat că „nu putem periclita viitorul României pentru că o majoritate parlamentară lipsită de orice legitimitate votează măsuri abernate promovate de niște iresponsabili. 

Am făcut un apel insistent către toți politicienii să abandoneze discursul demagogic. Este inacceptabil și revoltător să-i vedem dând lecții azi pe cei care au lăsat spitalele fărăr resurse, au distrus sistematic sisteme întregi”. 

„Cum poate fi caracterizat un lider politic care pune sub semnul întrebării necesitatea stării de urgență sau condiționează votul de adoptarea unor măsuri imposibil de implementat?”, s-a întrebat Iohannis.

„Politicienii nu pot să instige, să fie populiști și să instige la nerespectrea măsurilor care protejează viața cetășțenilor. E o inconștiență care poate avea consecințe tragice (...)

Cetățenii înțeleg și sunt convinși că România nu e guvernată azi de o coaliție care avea ca scop furtul din bani publici. Criza actuală e gestionată de un guvern care îi lasă pe profesioniști să își facă meseria”, a mai spus Iohannis.

„Criza ne-a dat lecții dureroase despre nevoia de a întări statul, de a restructura structurile publice pentru a elimina clientelismul și de a întări zonele fundamentale ale statului. Resetarea României e mai necesară și urgentă ca oricând. Sistemul sanitar e primul, dar nu singurul care are nevoie de o reașezare”, a continuat președintele.

În încheierea intervenției, Klaus Iohannis a spus că „suntem în pragul de sărăbătorilor pascale. Cei mai mulți le vom petrece departe de cei dragi. Haideți să facem împreună acest efort, ca să putem fi din nou, cât mai repede, aproape de familiile noastre!”

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.