Iohannis, apel la personalul din învăţământ şi la părinţi să se vaccineze: Suntem în valul patru

DE Valentin Mirică | Actualizat: 26.08.2021 - 23:35
Sursa foto: Site-ul Administraţiei Prezidenţiale

Preşedintele Klaus Iohannis a lansat un apel, joi, la adresa părinţilor şi a cadrelor didactice să se vaccineze.

SHARE

Într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Cotroceni, preşedintele a precizat că, în acest fel, părinţii şi cadrele didactice vor arăta că le pasă de şcoală şi de viitorul copiilor.

Citește și: Americanii, față în față cu „clonele” talibane, care poartă echipament USA, la aeroportul din Kabul

„Fac un apel către părinţi, către personalul din învăţământ, să arătăm că ne pasă cu adevărat de şcoală şi de viitorul copiilor şi să ne vaccinăm! În acest fel ne protejăm atât pe noi înşine, cât şi pe cei mici, care nu au încă vârsta necesară pentru a se putea imuniza. Totodată, solicit tuturor actorilor implicaţi, în special Ministerului Educaţiei şi Ministerului Sănătăţii, dar şi autorităţilor publice locale, să colaboreze pentru ca toate măsurile posibile care să garanteze siguranţa copiilor şi a cadrelor didactice să fie puse în practică în mod rapid şi prioritar”, a declarat șeful statului. 

Şeful statului a declarat că este deosebit de important ca procesul educaţional să se desfăşoare cât mai mult timp cu prezenţa fizică, adăugând că experienţa primului an de pandemie a relevat că învăţământul on-line nu poate suplini forma clasică de învăţământ, decât ca soluţie provizorie.

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, că rămâne „o prioritate zero obiectivul de a asigura o educaţie de calitate pentru cât mai mulţi dintre elevi, deşi criza sanitară nu s-a încheiat încă”.

Citește și: Motreanu: Salariații ce au grijă de o persoană grav bolnavă, concediu de cinci zile lucrătoare pe an

Şeful statului a adăugat că vaccinarea anti-COVID este singura soluţie eficientă pentru a creşte siguranţa elevilor, studenţilor şi a cadrelor didactice. ”Câtă vreme incidenţa din ultimele 14 zile a cazurilor din localitate rămâne sub pragul de 6 infectări la mia de locuitori, vom avea toţi copiii în sălile de clasă. Dacă se depăşeşte acest prag, şcolile trec în online în respectiva localitate”, a precizat Iohannis.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.