Ioana Mihăilă, medic endocrinolog și șefa PLUS Bihor, propunerea USR-PLUS la Ministerul Sănătății

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 21.04.2021 - 12:12
Ioana Mihăilă, medic endocrinolog și șefa PLUS Bihor, propunerea USR-PLUS la Ministerul Sănătății. Sursa: Facebook

Medicul Ioana Mihăilă, secretar de stat în Ministerul Sănătății, este propunerea USR-PLUS la Ministerul Sănătății, după demiterea lui Vlad Voiculescu. Propunerea a fost înaintată premierului Florin Cîțu.

Investește în acțiuni cu 0% comision!

Capitalul tău este expus riscurilor.
SHARE

„Prioritatea mea va fi rezolvarea crizei sanitare prin măsuri concrete care să vină în sprijinul spitalelor. Sunt medic și cunosc îndeaproape care este situația din spitale și cu ce se confruntă colegii mei de mai bine de un an. Au nevoie de soluții ferme și clare și asta îmi propun să fac, alături de colegii mei din minister – să venim în ajutorul lor, iar tot ce a fost făcut bun până acum va fi continuat.

Rămân consecventă angajamentelor pe care mi le-am asumat ca secretar de stat în Ministerul Sănătății: refacerea infrastructurii de sănătate, sprijinirea segmentului ambulatoriu și a medicinei de familie, precum și alocarea finanțărilor pe criterii obiective. Depolitizarea sistemului de sănătate va fi un punct esențial al mandatului meu”, a declarat Ioana Mihăilă, conform unui comunicat de presă al formațiunii. 

Mihăilă a devenit secretar de stat la începutul lui 2021 și s-a ocupat de gestionarea investițiilor în sistemul medical românesc din fonduri externe și elaborarea componentei de sănătate din Planul Național de Redresare și Reziliență. 

Citește și: Ministrul Mediului: Am cerut un raport de la Romsilva pentru a vedea posturile eliberate în 2020

Mihăilă l-a înlocuit în funcția de secretar de stat pe Ciprian Bogdan, fost manager al Spitalului Județean și al Spitalului CFR din Timișoara, fost vicepreședinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (în perioada în care actualul europarlamentar PNL Cristian Bușoi conducea CNAS) și fost consilier al lui Cristian Bușoi la Bruxelles, conform Hotnews.ro. 

Conform declarației de avere, Ioana Mihăilă a împrumutat bani pentru campania electorală către USR – 20.000 de lei și către Acs Robert Andrei (mandatarul financiar coordonator pentru PLUS la alegerile parlamentare) – 6.000 de lei. 

La venituri, menționează 14.400 de lei/ an încasați ca medic specialist endocrinolog la Dermalite SRL, Sînmartin, iar soțul ei de încă 14.400 de lei/an, ca medic specialist radiologie – imagistică medicală, la clinica Osteoprotect SRL, precum și dividente de 137.000 de lei, respectiv de 382.000 de lei, din cele două firme, precum și alocația copiilor, de 3.976 de lei.

Citește și: Medicul Ioana Mihăilă, varianta PLUS la Ministerul Sănătății, a împrumutat Alianța cu 26.000 de lei 

Ioana Mihăilă s-a născut în 1980 și este de profesie medic primar endocrinolog și un cunoscut antreprenor în domeniul medical din județul Bihor, unde a pornit de la zero un mic cabinet medical care s-a transformat în câțiva ani într-o clinică de specialitate cu zeci de angajați, implicați în tratarea pacienților din județ, furnizând servicii medicale de o calitate evaluată la superlativ de instituțiile de specialitate, se arată în comunicatul USR-PLUS. 

Absolventă a Facultății de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca, Ioana Mihăilă s-a clasat între primii 100 de candidați pe țară la examenul național de rezidențiat, profesând ca medic endocrinolog în Cluj și în Oradea, iar în 2016 a promovat cu nota 10 examenul pentru obținerea gradului de medic primar. A coordonat caravane medicale prin care au fost oferite servicii medicale gratuite în satele din județul Bihor.

Citește și: Adina Alberts îl îngroapă pe Arșinel, internat cu COVID, sugerându-i ca nu e grav: O gripă banală 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te