Ministrul Mediului: Am cerut un raport de la Romsilva pentru a vedea posturile eliberate în 2020

DE Valentin Mirică | Actualizat: 21.04.2021 - 23:49
Foto: Facebook Romsilva

Ministrul Mediului, Tánczos Barna, a anunţat miercuri că a solicitat marţi Regiei Naţionale a Padurilor - Romsilva, instituţie aflată în subordinea ministerului, un raport privind modul în care s-au făcut angajările, dar şi eliberările din funcţie în 2020, după dezvăluiri media.

SHARE

Decizia a fost luată după ce publicaţia Recorder a scris că a intrat în posesia unor înregistrări potrivit cărora mai mulţi şefi de direcţii silvice din întreaga ţară au fost schimbaţi din funcţie în urma unei campanii de şantaj coordonate de la vârful Ministerului Mediului, scrie news.ro. 

”Am cerut ieri un raport de la conducerea RNP Romsilva pentru a vedea care au fost posturile care au fost eliberate anul trecut şi cine sunt persoanele care au fost angajate. Am cerut ca pentru fiecare angajare să ni se prezinte pregătirea profesională, experienţa persoanei respectiv, modul în care persoanele care au plecat au fost eliberate din funcţie, dacă au fost eliberate prin demisie, s-a eliberat postul prin demisie sau prin desfacerea contractului de muncă sau prin alte metode. Am cerut să văd dacă sunt procese pe rol pentu a clarifica situaţia. Aştept să primesc în cursul zilei de azi să primesc raportul de la RNP Romsilva”, a declarat miercuri ministrul Mediului, Tánczos Barna.

Oficialul a spus că vrea să vadă care este situaţia, dacă persoanele angajate au experienţă, dacă au pregătire în domeniu, dacă vin din Romsilva sau din afara instituţiei.

Citește și: O pacientă aflată la ATI i-a cerut unui medic să o vaccineze pe loc: Mă va urmări neputința mea

”După ce vom avea în cursul zilei de astăzi această evaluare, vom lua o decizie cu privire la cei 16, poate sunt 18, poate sunt 15, vreau să văd exact situaţia”, a precizat ministrul.

Publicaţia Recorder a scris că a intrat în posesia unor înregistrări care arată cum mai mulţi şefi de direcţii silvice din întreaga ţară au fost schimbaţi din funcţie în urma unei campanii de şantaj coordonate de la vârful Ministerului Mediului.

”Din înregistrări rezultă că omul care a pus în practică această operaţiune a fost secretarul de stat Gelu Puiu, aflat şi astăzi în aceeaşi funcţie. Acesta s-a lăudat în faţa apropiaţilor că a schimbat peste 20 de directori din sistemul silvic prin aceeaşi metodă: ameninţându-i cu controale care sigur vor descoperi o neregulă. Mai departe, Gelu Puiu îi raporta ministrului Costel Alexe, care se interesa dacă funcţiile din ţară au fost eliberate”, scrie Recorder.

Fostul secretar de stat Gelu Puiu a afirmat, într-o postare pe Facebook, că a demisionat considerând că este un gest de onoare, de transparenţă. El consideră că a reuşit să finalizeze un sistem unic în Europa: SUMAL 2.0, pentru monitorizarea tăierilor ilegale de arbori, dar şi că a supravegheat atent alocarea fondurilor necesare sectorului silvic.

Citește și: Cristi Borcea recunoaște: „Am patru copii concepuți în detenție. Nu am fost la camera nupțială”

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.