Premierul AUR s-a curățat de globalism în 10 ani. Condus de Isărescu, coleg cu Iliescu până în 2021

DE Alex Darvari | Actualizat: 03.02.2022 - 18:28
Premierul AUR s-a curățat de globalism în 10 ani. Condus de Isărescu, coleg cu Iliescu până în 2021 / altual24

Călin Georgescu, propunerea AUR pentru funcția de premier, cu un puternic discurs suveranist și nationalist, a fost, până anul trecut, într-o organizație cu membri din întreaga lume.

SHARE

În discursurile sale, Călin Georgescu a denunțat faptul că România ar fi o colonie a vestului și a cerut ca țara să își ia soarta în propriile mâini. Într-o emisiune de anul acesta, din aprilie 2020, el a susținut că „România nu are economie” și „România nu este un stat, este o corporație”. 

Citește și: George Simion: Nu mă dă nimeni afară, poate îi dau eu pe ei. Târziu și Lavric l-ar vrea exclus

Premierul AUR s-a curățat de globalism în 10 ani. Condus de Isărescu, coleg cu Iliescu până în 2021

Georgescu a inițiat mișcarea „Pământul strămoșesc” pe care o descrie astfel: „Mișcarea este, în aceste vremuri de cumpănă, un act istoric izvorât din iubire profundă de neam și de țară.

Ea iese, astăzi, din comun, tocmai pentru că nu este o atitudine mimetică, ci se bazează pe conștiința fiecăruia. Este o continuare firească a acțiunii de voluntariat a numeroși români, de acasă și din străinătate, care în anul 2019 au început să își dedice timpul și energia unui ideal comun: Proiectul de Țară Hrană, Apă, Energie”.

Ce nu spune Călin Georgescu este că, în 2019, încă făcea parte dintr-o mișcare cât se poate de globalistă și nu vedea viitorul în termeni de neam, țară și suveranitate. Călin Georgescu era membru al Clubului de la Roma.

Citește și: Târziu: Nu simpatizăm legionarii. Premierul Georgescu propus de AUR: Codreanu și Antonescu sunt eroi

Georgescu spune într-un interviu că abia în anul 2021 s-a curățat complet de toate elementele globaliste strânse de-a lungul anilor.

Zece ani ca să se trezească la realitate

„Mi-am dat demisia, exact de ziua mea, pe 26 martie. A fost un act de curățenie în fața mea, nu doresc să mă iudesc. Mi-a fost scârbă de corectitudinea politică. Clubul de la Roma s-a născut prin munca unui geniu, cu o temă uriașă, și anume trezirea la realitate la ce se întâmplă prin utilizarea necontrolată a resurselor de către marile corporații, dar cum a fost și cu alte instituții, a fost înghițit și cumpărat de-a lungul timpului. Eu sunt liber, nu mai fac parte din nicio instituție internațională cu tente globaliste”, spune Georgescu.

Citește și: Rețeta de inspirație legionară care îi aduce succes Alianței pentru Unirea Românilor (AUR)

Călin Georgescu a avut nevoie de peste un deceniu pentru a se scutura de „năravurile” globaliste. În anul 2011, Călin Georgescu era secretarul general al Clubului de la Roma din România. El a deschis un eveniment despre Crizele globale. Georgescu a ținut o prelegere despre viitor.

La eveniment a participat Mugur Isărescu, pe care, azi, Georgescu îl contestă.

Clubul de la Roma, filiala din România, este condus de guvernatorul BNR, Mugur Isărescu și îi are printre membri de onoare pe Ion Iliescu și Emil Constantinescu.

Clubul de la Roma este o organizație de tip bazin gândirist (reuniune de creiere - think tank) și o denumire simbolică pentru o organizație al cărei scop este să supună atenției întregii lumi diverse aspecte referitoare la viitorul planetei. Clubul de la Roma este compus din oameni de știință, economiști, oameni de afaceri, înalți funcționari publici, șefi de stat și foști șefi de stat de pe toate cele șase continente locuite permanent. Detalii AICI

Călin Georgescu a fost, din 2010 până în 2013, raportor special ONU pentru efectele adverse ale transportului de produse și deșeuri toxie și periculoae asupra realizării drepturilor omului din partea României, conform unei prezentări publicate pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe. A fost director executiv al Centrului Națioanl pentru Dezvoltare Sustenabilă, un institut sub egida Academiei Române, care în 2011 a devenit o fundație independentă.

Citește și: Cine a fost Călin Georgescu

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te