Guran, liderul PNL scăpat de arest cu diagnostic psihiatric, supărat pe Cîțu

DE Valentin Mirică | Actualizat: 15.03.2021 - 14:42
Guran, liderul PNL scăpat de arest cu diagnostic psihiatric, supărat pe Cîțu Foto: Facebook PNL Dâmbovița

Guran, liderul PNL scăpat de arest cu diagnostic psihiatric, l-a atacat pe premierul Florin Cîțu în ultima ședință a conducerii acestui partid, susțin surse liberale. Virgil Guran, liderul senatorilor PNL, este considerat un apropiat al lui Ludovic Orban.

SHARE

După reuniunea Biroului Executiv al PNL, Orban nu a infirmat disputele din spatele ușilor închise, atunci când a fost întrebat în legătură cu criticile lui Guran către premierul Cîțu, care nu a participat la ședință.

"În interiorul partidului, în cadrul Biroului Politic, sunt foarte multe puncte de vedere exprimate. Eu am convingerea că toţi reprezentanţii PNL care au parcurs etapele procedurale vor fi desemnaţi în funcţiile de demnitate publică pentru a putea pune în practică programul de guvernare", a spus Orban.

Guran, liderul PNL cu diagnostic psihiatric

În ședința conducerii PNL, Guran l-ar fi atacat pe Cîțu pentru că ar bloca numirea unor secretari de stat propuși de acest partid. El ar fi susținut că premierul nu este “apropiat“ de partid, iar comportamentul său îi nemulțumește pe liderii din teritoriu. 

Chestionat dacă l-a întrebat pe prim-ministrul Florin Cîţu de ce refuză să numească secretari de stat şi şefi de agenţii, Orban a răspuns: „Nu este adevărat. Face numiri în fiecare zi. Probabil vrea să facă şi o evaluare personală, pe lângă cele care au fost făcute în cadrul partidului. Trebuie să vă spun că propunerile toate au fost validate de BPN, dar am încredere că premierul va finaliza procedura de numire ale reprezentanţilor noştri în diferite funcţii de demnitate publică”.

Guran a fost consilierul premierului Orban pe probleme de ordine publică, fiind demis imediat de Nicolae Ciucă a preluat, interimar, conducerea Guvernului. 

Liderul senatorilor PNL, Virgil Guran, fost militar și om de afaceri, are un trecut controversat, el scăpând de o cerere de arestare după ce a anunțat instanța că este internat la un spital de psihiatrie.

În anul 2000, Guran a fost trimis în judecată alături de patru complici, sub acuzația de evaziune fiscală. În anul 2003 a fost achitat în primă instanță, dar statul a făcut apel și în 2006 s-a rejudecat şi a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare pentru fals, fals intelectual şi evaziune fiscală.

Guran a făcut apel la condamnare și, după nu mai puțin de 22 de amânări, a scăpat pentru că faptele s-au prescris. 

Presa a relatat însă că, pentru a scăpa de arestare, în 2000, actualul lider al senatorilor PNL s-a internat la un spital de boli psihice, de la Voila, de unde a plecat cu un certificat medical că ar suferi de astfel de afecțiuni.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te