Președintele Tineretului pesedist, Gabriel Petrea, împrumută banii pe care nu îi are

DE Petre Bădică | Actualizat: 15.06.2019 - 10:23
Gabriel Petrea, ales la Congresul TSD cu binecuvîntarea lui Liviu Dragnea și a premierului de atunci, Mihai Tudose.

Tinerii social-democrați sunt folosiți ca masă de manevră, fără ca părerea lor să conteze.

SHARE

Doar câteva exemple să vă mai dăm: „Hugs, not drugs. Lansarea unei dezbateri publice naționale privind legalizarea drogurilor ușoare și programe de suport pentru consumatorii de droguri periculoase“.

O idee complementară a tinerilor din PSD a fost: „Oamenii nu sunt mărfuri: lansarea unei dezbateri naționale despre legalizarea prostituției și a măsurilor privind combaterea traficului de persoane“.

Subiectul a apărut în dezbatere o singură dată, când Orlando Teodorovici a spus că ne-am putea gândi la modelul Olandei care a legalizat prostituția și consumul de droguri.

Ultima idee trăznită a tineretului social democrat se numește „E-informat: lansarea unei dezbateri naționale privind înființarea unor Internet Cafe-uri pe lângă primăriile din mediul rural pentru asigurarea accesului egal la informație“. Cafenele prin noroaiele de la sate.

Citește și Tinerii din PSD respectă tradiția: promit fără acoperire

Liderul TSD, în conflict de interese

Jurnalistul Cătălin Prisăcariu a identificat o serie de anomalii în biografia șefului TSD. „Gabriel Petrea a produs sute de mii de lei printr-un conflict de interese. În 2012, Gabriel Petrea a fost director general adjunct al
Universității Politehnice București.

Tot în aceeași perioadă, însă, Petrea era acționar la Solid Consult Time SRL, firmă parteneră a UPB într-un proiect pe bani europeni (…).

În 2011, Gabriel Petrea a acordat două împrumuturi în nume personal. Și nu e vorba de câteva sute, mii sau chiar zeci de mii de lei. Ci de 500.000 de lei. Adică de două ori mai mult decât a câștigat în 2011 și de peste cinci ori mai mult decât și-ar fi permis după achitarea ratelor bancare pentru cele trei credite“, a scris jurnalistul.

Petrea a fost ales șef al TSD în 2017. A fost singurul candidat și avea sprijinul lui Liviu Dragnea.

În prezentarea pe care și-o face pe pagina TSD, Petrea enumeră idei goale de conținut: „să luptăm pentru principii, valori“, „vreau să trăiesc într-o Românie care se bazează pe inovație, progres și dreptate“, „voi continua să promovez cât mai multe dezbateri și schimburi de idei și proiecte“.

Gabriel Petrea a votat modificările nocive ale Codului penal, dar și modificările la legile justiției.  

Citește și Tinerii din PSD respectă tradiția: promit fără acoperire

Rampă de lansare pentru Ponta

Istoria arată că funcția de șef al tinerilor din PSD este foarte importantă.  În noiembrie 2003, Victor Ponta a fost ales președinte al TSD, funcție din care a plecat la 18 noiembrie 2006.

Ponta nu a ascuns faptul că a avut binecuvântarea premierului de atunci, Adrian Năstase. Ponta a fost premierul României timp de trei ani.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te