FOTO FB consideră că Diana Șoșoacă se află sub „controlul guvernului rus”. Cum se apără senatoarea

DE Alex Darvari | Actualizat: 15.03.2022 - 11:24
FOTO Șoșoacă, acuzată de FB că se află sub „controlul guvernului rus”. Cum se apără senatoarea / Inqaum Photo

Diana Șoșoacă nu și-a ascuns niciodată simpatiile ruse și putiniste. Ea a propagat diverse teorii ale conspirației în care ucrainenii erau scoși „vinovați” de războiul din Ucraina.

SHARE

Probabil, în urma declarațiilor pro-ruse și pro-Putin, Facebook a reacționat. La mai multe postări pe de pe pagina de Fb a Danei Șoșoacă (Oficial), FB a decis să posteze un messaje de avertizare.

Șoșoacă a susținut într-o postare că: „Senatoarea Diana Iovanovici-Șoșoacă a avut din nou dreptate!

Nu sunt politicieni români care să apare interesele României în ceea ce privește implicarea în conflictul din Ucraina...”
 
La acestă postare, FB a scris un anunț care spune: „Acest link provine de la un editor despre care FB consideră că poate fi parțial sau integral al guvernului rus”. 
 
FB explică de ce postează acest avertisment: 
 

Ce surse de informare sunt etichetate drept entități media controlate de stat pe Facebook?

 
Conform definiției Facebook, „entitățile media controlate de stat” sunt instituțiile media pe care Facebook le consideră a fi parțial sau în întregime sub controlul editorial al autorităților guvernamentale, pe baza unor cercetări și evaluări efectuate pe cont propriu ținând cont de o serie de criterii dezvoltate în acest scop. Considerăm că aceste Pagini trebuie să respecte un standard mai ridicat de transparență, deoarece credem că ele combină influența unei organizații media cu susținerea unui stat. Facebook încearcă să identifice aceste organizații în baza definiției și standardelor sale, analizând cine le deține, cine le administrează, cine le finanțează și procesele care pot asigura independența editorială. Mai multe detalii AICI
 
Nu este prima postare la care Șoșoacă primește acest avertisment de la FB.
 
Pe 5 martie, la o nouă postare, Șoșoacă a primit același avertisment.
 

Ce a înțeles Șoșoacă din avertismentul de pe rețelele de socializare

 
Șoșoacă a postat pe propriul său cont un drept la replică în care neagă, incoerent, evidențele. Ea susține că:
„Astăzi a apărut un articol care conține minciuni cu privire la persoana mea, în sensul că facebook m-ar considera o persoană parțial sau total sub influența Rusiei.
 
 
... aveți o problemă în ceea ce mă privește și vreți cu tot dinadinsul să îmi pătați imaginea sau dați curs politicii Guvernului de a denigra persoanele care sunt pentru neutralitatea României, pace și care militează și au militat continuu pentru apărarea drepturilor și libertăților fundamentale.... Ulterior instituirii cenzurii presei la nivel european, site-ul sputnik a fost considerat că fiind sub controlul guvernului rus. Acest anunț este pus de facebook, nu că subsemnata sau pagină mea este sub controlul Guvernului rus, ci că linkul prezentat de pagină mea provine de la un editor aflat sub controlul Guvernului rus”, zice senatoare.
 

Șoșoacă enunță teorii ale conspirației

 
Șoșoacă insistă, în ultima vreme, pe teza că România trebuie să fie neutră și să nu intre în război, deși nimeni nu a cerut Bucureștiului să participe la o operațiune militară. Pe de altă parte, apartenența României la UE și NATO reprezintă garanția faptului că suntem apărați în fața invadatorului rus.
 
 
Șoșoacă susține, delirant, că invazia rusă este un pretext pentru ca SUA să își instaleze în România centrale nucleare.
„Sub paravanul unui razboi in care marile puteri au mari interese si multe tari castiga enorm de pe urma acestui conflict, USA a obtinut certitudinea ca isi va amplasa microcentrale atomo nucleare, evident experimentale, pe teritoriul României, astfel incat România sa devina independenta energetic , dar de fapt, dependenta de USA. De maine la Mioveni, apoi inca alte 11 raspandite in toata țara. Americanii castiga de 2 ori, le probează si iau si bani frumosi de la prosti”, scrie Șoșoacă.
 

Șoșoacă și-a cerut scuze față de Rusia

 
Senatoarea Diana Iovanovici Șoșoacă a fost prezentă la Ambasada Federației Ruse din București la recepția oficială cu ocazia sărbătorii naționale, Ziua Rusiei. Fotografiile de la recepție o arată fericită alături de Dragoș Dumitriu, redactor la Sputnik România. În aprilie, ea a anunțat că își cere scuze Ambasadei Rusiei în urma unui protest organizat în fața acestei reprezentanțe diplomatice, legat de masacrul de la Fântâna Albă. Șoșoacă este cea mai „pe față” apărătoare a politicilor lui Putin.
 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te