"În prezent, se observă o tendință de atacuri în Ucraina, similară cu cea din Siria. Armata rusă trage fără discriminare. Nu există instalații militare în locurile în care se efectuează lovituri cu rachete și bombardamente aeriene, toate acestea sunt cartiere rezidențiale", a declarat Sezgin.
Potrivit acestuia, Putin folosește, de asemenea, tactica de la Alep atunci când cucerește orașe. În special, este vorba despre anunțarea unor garanții de securitate pentru civili, în timp ce în practică nu există așa ceva.
"Când oamenii caută să fugă din oraș de teama bombardamentelor, el spune să deschidem un coridor umanitar. Când coridorul umanitar este deschis, el nu îi permite să funcționeze la ora care a fost convenită și coordonată, așa că și acesta este bombardat", a declarat fostul ambasador.
Citește și: Surse militare cred că o ciocnire NATO-Rusia e inevitabilă, după atacul de duminică de lângă Polonia
De asemenea, el atrage atenția asupra similitudinilor dintre acțiunile Rusiei în Cecenia, când populația civilă a fost folosită ca scut uman.
"Acesta este un război de propagandă pur psihologică. Ucraina nu atacă, ci își apără pământul și cetățenii. Ce ar obține Zelenski dacă și-ar ucide proprii cetățeni, civili? Nimic, deci este o minciună. Rusia a mai făcut astfel de acuzații în Cecenia. Au repetat același lucru în Siria, deci este o minciună totală. Rusia a fost deja condamnată de întreaga comunitate internațională", a declarat Sezgin.
Citește și: Oficiali SUA: China a decis să ajute militar Rusia în Ucraina. Va suporta consecințe
Fostul ambasador al Turciei în Rusia consideră că, cu cât războiul durează mai mult, cu atât mai mult "lucrează" împotriva lui Putin, în special pentru că anturajul său va face presiuni asupra sa pentru a pune capăt războiului, iar Putin este conștient de acest lucru.
După cum s-a relatat, președintele rus Putin a declarat război Ucrainei la 24 februarie, lansând o invazie pe scară largă. Trupele rusești au bombardat și au distrus infrastructura și zonele rezidențiale din orașele și localitățile ucrainene, folosind artileria, lansatoare de rachete multiple și rachete balistice.
Statele Unite, Uniunea Europeană și alte țări au impus sancțiuni Rusiei ca agresor, a cărei izolare internațională crește pe zi ce trece.
Curtea Penală Internațională a început să documenteze și să investigheze crimele de război comise de Rusia în Ucraina.