FOTO George Simion, plin de sânge după o bătaie cu poliția. Cum l-au susținut galeriile în alegeri

DE Petre Bădică | Actualizat: 08.02.2022 - 16:56
FOTO George Simion, plin de sânge după ce s-a bătut cu poliția. Cum e susținut galerii în alegeri / FB

Liderul AUR cunoaște arta victimizării, iar agresivitatea și-o poartă cu mândrie. Figura sa plină de sânge atrage simpatia ultrașilor din galeriile de fotbal. Și a votanților.

SHARE

În ultima vreme, George Simion a fost protagonistul unor incidente violente petrecute în instituții publice.

În cursul zilei de ieri, ministrul Energiei, Virgil Popescu, a fost agresat de șeful AUR, George Simion. Acesta a venit la tribuna unde Popescu își citea replica la moțiunea USR, țipând „hoțule” și îmbrâncindu-l.

 Citește și: VIDEO Simion (AUR) îl agresează pe ministrul Energiei, în timpul dezbaterii moțiunii din Parlament

Mărturii ale unor evenimente controversate în care a fost implicat  George Simion găsim dacă ne uităm pe paginile unor galerii de fotbal. Sau dacă citim propriile sale mărturii de dinainte de a ajunge șeful unui partid politic.

Citește și: George Simion își cheamă „patrioții”: Veniți cu mașini, oi, capre, vaci - să dăm cu ăștia de pământ

George Simion este implicat în fenomenul ultras din 2001 și este membru co-fondator al grupurilor „Honor et Patria” și „Uniți sub Tricolor”.

„Pot spune, cu mâna pe inimă, că până acum am învățat mai multe în peluză decât în toate școlile prin care am trecut. Principiile asociate vieții ultras sunt unele sănătoase și pot fi aplicate în viața de zi cu zi (...)”, se destănuia Simion.

Citește și: Primarul Timișoarei: „O bandă de membri AUR, în frunte cu George Simion, a pătruns” în primărie

Pe paginile de FB ale galeriilor, Simion știe să se victimizeze și este prezentat ca un erou.

„Uniţi sub tricolor” este un grup ultras care susţine în mod independent echipa naţională a României, după cum se prezintă. Are 30.000 de membri.

Citește și: E-mail-ul care îl contrazice pe George Simion: AUR a fost organizator al protestelor de luni

Într-o postare din 3 octombrie 2018, se arată că:

„Unul dintre membrii fondatori ai grupului nostru dar și principalul promotor al unionismului și al reapropierii istorice de Basarabia, George Simion, a fost bătut si agresat în spatele ușilor închise de către poliția de peste Prut, expulzat din Basarabia și a primit o interdicție de 5 ani în Republica Moldova, fără nici un motiv, fiind din nou victima unui abuz grosolan din partea autorităților…

Așa cum dintotdeauna am susținut reunirea Basarabiei cu România, suntem alături de George și-l vom sprijini cum putem pentru a-și găsi dreptatea și în acest caz scandalos. Pe această cale, vă invităm și pe voi să distribuiți și promovați această speță și să luați poziție împotriva abuzurilor neocomuniste. De asemenea, cerem MAE și tuturor organelor abilitate să ia atitudine imediată”, spun cei care administrează pagina.

Urmează poze cu Simion plin de sânge. Pentru efectul artistic, hârtia de expulzare primită este însângerată.

Să îl susținem pe „fratele George”

În martie 2019, același grup de suporteri ultras anunță că a decis să sprijine înscrierea lui George Simion în cursa pentru un loc de europarlamentar.

„Pentru ca Răul să triumfe este suficient ca oamenii buni să nu facă nimic!”, se intitulează postarea.

Postarea se termină cu un link unde suporterii pot semna pentru a valida candidatura lui Simion. Acesta mai avea nevoie de 20.000 de semnături la momentul apelului.

„George Simion este unul dintre noi! Ne susținem fratele și colegul în lăudabila și dificila inițiativă pe care a luat-o, aceea de a-și continua lupta pentru România la un alt nivel.

George dorește să-și depună candidatura ca independent pentru europarlamentare, postură de unde va încerca să lupte în continuare pentru patrie, și doar săptămâna aceasta se mai pot strânge semnături de susținere a candidaturii….”, se menționează pe pagina mai sus amintită.

Un interviu de din care afli de unde vine violența lui Simion

Sprijinul pentru candidatura lui continuă cu prezentarea unui interviu cu George Simion realizat de către cei de la Revista Ultra. Este „un material care surprinde și perspectiva ultras a colegului nostru, candidat independent la alegerile de duminică pentru europarlamentare”.

Interviul este publicat pe data de 24 mai 2019 înainte cu numai câteva zile de alegerile pentru Parlamentul European.

Ce zice Simion în interviu:

-        Principiile asociate vieții ultra’ sunt unele sănătoase și pot fi aplicate în viața de zi cu zi. Anul acesta am decis să candidez ca independent la alegerile europarlamentare pentru că pur și simplu nu mă simt reprezentat de niciunul dintre partidele actuale, iar în situația asta sunt mulți alți oameni din jurul meu.

-        În 2001 am luat contact cu realitatea peluzelor românești și tot atunci am descoperit și fenomenul ultras la nivel continental. S-a întâmplat prin intermediul corespondenței pe care am purtat-o cu suporteri și colecționari din alte țări – da, era încă perioada când se imprimau fotografii de pe negative și oamenii corespondau prin scrisori.

-        În 2003 am pus bazele HP alături de un grup de prieteni, primul meci fiind Romania – Luxemburg, la Ploiești, pe stadionul Astra.

-        Îmi amintesc cu plăcere de acel protest. Nu doar că am fost mai mulți decât ar fi anticipat oricine, dar 50% dintre cei prezenți erau ultrași. Au fost oameni din toate peluzele bucureștene, dar și băieți veniți din țară.

-        Dată fiind contribuția ultrașilor de pe ambele maluri ale Prutului la revigoararea mișcării unioniste, un asemenea turneu a venit natural. Suntem oameni cu valori și obiective comune, iar în urma acestor turnee s-au legat multe prietenii și s-a impus și un anumit gen de respect reciproc între participanți.

-        Mi-am luat și eu porția de gaze și pumni la ficat, e adevărat. Am fost pus la pământ după un meci pe Giulești în 2012.

În 2014 a intrat într-un alt grup de suporteri

Pe 24 mai 2019, grupul „Honor et patria„ scrie: ” Mai mult de 15 ani in primul rand. George Simion unul dintre noi!

Pentru ca pe 15 martie 2019, George Simion să fie în direct și în campanie electorală, anunțându-ne că: „Aici e centrul țării, nu în Ungaria”. Un slogan demn de Vadim Tudor.

E cunoscut faptul că spiritul ultranaționalist este în ADN suporterului ultras de fotbal. Cel puțin la partidele cu Ungaria, copiii ar trebui să aibă accesul interzis.

Simpatizanții lui Simion iau cu asalt Budapesta

În 2015, România juca la Budapesta cu Ungaria.

Suporterii români care s-au grupat într-o alianţă a ultraşilor, denumită „Uniţi sub tricolor“, au adus cu ei în Ungaria abţibilduri care aminteau de intrarea armatei române în Budapesta, în august 1919: peste imaginea clădirii parlamentului maghiar au scris „Zonă de ocupaţie“. La intrarea în stadion s-au cântat cântece patriotice precum „Treceţi batalioane române Carpaţii“ şi s-a strigat minute în şir „Suntem români şi ne vom apăra / Pământul, neamul şi istoria”, descria adevarul.ro de la fața locului.

Cu un an mai devreme, „Honor et Patria” a fost implicată în violențe tot la un meci cu Ungaira. 

„Galeria Dinamo Sud a atacat galeria maghiară, membrii galeriei Stelei s-au bătut între ei, galeria echipei Petrolul a lovit câţiva agenţi de securitate, iar cei de la «Honor et Patria» au aruncat la propiu doi agenţi de securitate BGS peste balustradele de protecţie”. Sursa AICI.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te