Primarul Timișoarei: „O bandă de membri AUR, în frunte cu George Simion, a pătruns” în primărie

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 14.01.2022 - 21:20
Primarul Timișoarei: „O bandă de membri AUR, în frunte cu George Simion, a pătruns” în primărie. / Foto: digi24.ro

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz acuză faptul că Jandarmeria şi Poliţia Locală ar fi asistat "impotente" la acest act de violenţă.

SHARE

Dominic Fritz (USR), a declarat că ''o bandă de membri şi simpatizanţi ai AUR, în frunte cu George Simion'' au pătruns ilegal în sediul primăriei, ''prin forţă fizică'', cu scopul de a crea "haos şi panică în instituţie”.

Jandarmeria Română a precizat, printr-un comunicat, că nu are atribuţii de pază a sediului Primăriei Timişoara şi că "jandarmii aflaţi în zona Primăriei au acţionat imediat după ce au fost sesizaţi".

"O bandă de membri şi simpatizanţi AUR, în frunte cu George Simion, aduşi la Timişoara cu autocarul, împreună cu organizaţia Noua Dreaptă din Mehedinţi, au pătruns în mod ilegal în sediul Primăriei, prin forţă fizică. Scopul acestor bande a fost să creeze haos şi panică în instituţie şi printre timişorenii care aveau treburi legitime de rezolvat la Primărie.

Citește și: SPECIAL Noutățile și „șmecheriile” Rabla 2022: Prima de casare și ecobonusurile, reduse din pix

Jandarmeria şi Poliţie Locală ar fi asistat "impotente"

Este inadmisibil că Jandarmeria şi Poliţia Locală au asistat impotente la acest act violent. Asaltul bandelor lui George Simion asupra instituţiilor democratice ale statului, prin tupeu şi intimidare, nu are legătură cu libertatea de exprimare şi ne oferă o pre-vizionare a ceea ce se poate întâmpla cu România, dacă rămânem impasibili la acest fenomen. Accept dreptul oricui de a protesta atât timp cât acest lucru se desfăşoară paşnic, fără a pătrunde, prin violenţă, în Primăria Timişoara, în oricare altă primărie din ţară, în instituţiile statului", afirmă Dominic Fritz, într-o postare pe facebook.

El le cere instituţiilor abilitate să îi identifice pe cei care au încălcat legea şi să îi sancţioneze pentru a preveni repetarea acestui act, în altă parte.

"Am declanşat o anchetă la Poliţia Locală, pentru a afla de ce forţele de ordine au permis acţiunea de azi şi mă aştept ca şi la Jandarmerie să-şi verifice procedurile. De asemenea, partidele aflate la guvernare, PSD şi PNL, au datoria să condamne politic ceea ce s-a întâmplat în Timişoara. Un lucru să fie clar: pe mine nu mă intimidează aceste violenţe anti-democratice. Doar îmi întăresc convingerea că trebuie să luptăm, mai mult decât oricând, pentru valorile noastre. Timişoara este şi va rămâne un oraş al respectului şi bunului simţ, multicultural şi deschis, unde xenofobia şi violenţa anarhică nu au ce căuta", adaugă Dominic Fritz.

Citește și: FOTO Alexandra, fiica fostului lider PSD Liviu Dragnea, și soțul său, Alex Mațaev, surprinși la mall

Jandarmeria Română a precizat că, în jurul orei 14,30, aproximativ 20 de membri ai unui partid politic au pătruns în clădirea Primăriei Timişoara, pe o uşă din spatele clădirii, destinată accesului publicului, pretinzând că doresc să se înscrie în audienţă.

"Accesul le-a fost permis de Poliţia Locală, dar imediat au tulburat liniştea, prin scandări şi zgomote puternice. Poliţiştii locali care asigurau respectarea regulilor de acces în instituţie i-au scos din clădire şi au sesizat elementele de dispozitiv ale Jandarmeriei, aflate în imediata apropiere, într-o misiune de asigurare a ordinii publice. Persoanele au fost identificate şi urmează să fie sancţionate pentru nepurtarea măştii de protecţie şi tulburarea liniştii publice", precizează comunicatul Jandarmeriei Române. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te