Ciolacu, despre retragerea candidaturii lui Cîrstoiu de la PMB: "Cred că nu putem merge mai departe"

DE Daniel Toșa | Actualizat: 18.04.2024 - 14:56
Ciolacu, despre retragerea candidaturii lui Cîrstoiu de la PMB: "Cred că nu putem merge mai departe" - Foto: Profimedia images

Ciolacu, despre retragerea candidaturii lui Cîrstoiu de la PMB: "Cred că nu putem merge mai departe". De mai bine de o săptămână, pe surse au apărut informații despre o posibilă retragere a lui Cătălin Cîrstoiu de la candidatura pentru Primăria Capitalei.

SHARE

Acum, fostul primar al Capitalei și unul dintre cei mai influenți membri din PSD, Gabriela Firea a spus că "soarta" candidaturii medicului acuzat de incompatibilitate și că ar fi încasat bani de la pacienți la clinica privată a soției sale, propus de coaliția PSD-PNL drept candidat al Primăriei Capitalei, va fi discutată imediat ce premierul Marcel Ciolacu va reveni în țară.

Ciolacu, despre retragerea candidaturii lui Cîrstoiu de la PMB: "Cred că nu putem merge mai departe"

Întrebată despre o posibilă o retragere a candidaturii lui Cătălin Cîrstoiu sau despre organizarea unei conferinţe de presă în care Cîrstoiu să răspundă acuzaţiilor care i se aduc, Gabriela Firea a precizat că subiectul ar urma să fie discutat la şedinţa coaliţiei.

"Este comunicat faptul că domnul prim-ministru se întoarce în ţară mâine. Cu siguranţă în weekend sau luni dimineaţă vom avea o întâlnire la nivelul coaliţiei de guvernare, unde se va discuta şi acest subiect, pe lângă celelalte teme politice. Şi cu siguranţă se va lua o decizie care va fi ulterior anunţată în cadru adecvat, într-un cadru politic. (...) Nu pot eu să speculez (în legătură cu o posibilă retragere - n.r.), înainte ca liderii coaliţiei, preşedinţii celor două mari partide, să discute la întoarcerea premierului în ţară", a precizat Firea, într-o conferinţă de presă.

Citește și: Cîrstoiu nu se retrage din cursa pentru Primăria Capitalei: „Rămân candidatul Coaliției”

În ce priveşte organizarea unei conferinţe de presă în care medicul Cătălin Cîrstoiu să răspundă la toate acuzaţiile care i se aduc, Firea a spus că acest lucru va fi anunţat de echipa de campanie.

"Acest lucru îl va anunţa domnul doctor Cîrstoiu, pentru că domnia sa s-a angajat în faţa liderilor coaliţiei că va organiza în aceste zile o conferinţă de presă, în care va aduce lămuririle necesare. Staff-ul domniei sale de campanie probabil că va anunţa jurnaliştii din domeniul politic şi veţi fi cu toţii invitaţi", a afirmat ea.

Cîrstoiu, "pus la zid" de Ciolacu: "Cred că nu putem merge mai departe dacă nu lămurim toate aceste acuzaţii"

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat miercuri că primul pas pe care trebuie să îl facă medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul comun PSD - PNL pentru Primăria Generală a Capitalei, este să susţină o conferinţă de presă în care să răspundă la toate acuzaţiile care i se aduc.

Citește și: Rafila l-a avut ca student pe Cătălin Cîrstoiu, dar nu-și amintește de el: A spus că a luat nota 10

"În momentul de faţă eu cred că abordarea cea mai corectă, după ce decizia coaliţiei a fost ca domnul doctor Cîrstoiu să fie candidatul comun pentru Primăria Generală a Capitalei, este ca domnul doctor să facă o conferinţă de presă şi să răspundă la toate acuzaţiile.

Nu am avut o discuţie nici cu domnul Ciucă, nici cu domnul Cîrstoiu despre retragere. Am avut discuţii în coaliţie privind anumite lucruri sesizate. E normal că am avut aceste discuţii cu staff-urile tehnice şi cu oamenii politici din coaliţie, dar nu e un lucru anormal. Nu am avut o discuţie punctuală de a retrage pe cineva sau de a veni cu alt candidat. 

Primul pas este ca domnul Cîrstoiu să ţină această conferinţă şi cred că nu putem merge mai departe dacă nu lămurim toate aceste acuzaţii", a spus premierul.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te