Rafila l-a avut ca student pe Cătălin Cîrstoiu, dar nu-și amintește de el: A spus că a luat nota 10

DE Alin Crișan | Actualizat: 13.04.2024 - 13:14
Rafila l-a avut ca student pe Cătălin Cîrstoiu, dar nu-și amintește de el: A spus că a luat nota 10 - Inquam Photos / Ovidiu Micsik

Alexandru Rafila l-a avut ca student pe Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Generală București, dar a declarat că nu-și amintește de el.

SHARE

Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila a declarat, la Prima TV, că nu-şi aminteşte de studentul Cătălin Cîrstoiu, deşi i-a fost profesor la Facultatea de Medicină.

Rafila l-a avut ca student pe Cătălin Cîrstoiu, dar nu-și amintește de el: A spus că a luat nota 10

”Am avut mii de studenţi. Nu-mi aduc aminte”, a spus Rafila. Întrebat dacă îl vede pe Cătălin Cîrstoiu ca pe o ameninţare pentru funcţia de ministru al Sănătăţii, Alexandru Rafila a răspuns: ”Nu, deloc”.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a fost întrebat, în emisiunea Insider politic, difuzată sâmbătă la Prima TV, cum a fost ca student Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei.

”Dânsul mi-a spus că a fost studentul meu. Eu am avut mii de studenţi”, a spus Alexandru Rafila. Întrebat dacă-şi aduce aminte de studentul Cîrstoiu, Alexandru Rafila a răspuns: ”Am avut mii de studenţi. Nu-mi aduc aminte. L-am întrebat ce notă a luat. A spus că a luat nota 10. A spus că a luat peste tot numai nota 10”.

Alexandru Rafila a mai fost întrebat de ce PSD l-a ales pe medicul Cîrstoiu pentru Primăria Capitalei.
 
”Dânsul nu e ales de PSD, este ales de ambele partide. Este independent, nu are apartenenţă politică, eu sunt membru al PSD. Este o opţiune pe care o respect şi o sprijin, categoric, cum vor face toţi colegii din organizaţia Bucureşti şi nu numai. Mi se pare că a alege un medic, care este şi profesor universitar, are şi experienţă în management, nu este un lucru rău. Sănătatea este un sector important, este şi o simbolistică a sănătăţii de care are nevoie şi acest oraş”, a declarat Rafila.

Ministrul Sănătăţii îi transmite lui Cătălin Cîrstoiu ”să fie firesc, să fie el însuşi” în campania electorală.

„E la început. Trebuie să acumuleze experienţă politică, electorală. Cel mai important lucru este să fie firesc, să fie el însuşi, să spună ceea ce simte, ceea ce crede, să prezinte onest lucrurile pe care a reuşit să le realizeze în viaţă la Spitalul Universitar sau la Facultatea de Medicină, unde este decan de mai mult timp”, l-a îndemnat Rafila pe candidatul Cîrstoiu. 
 
Întrebat dacă îl vede pe Cătălin Cîrstoiu ca pe o ameninţare pentru funcţia de ministru al Sănătăţii, Alexandru Rafila a replicat: ”Nu, deloc. Eu n-am niciun fel de problemă din punctul ăsta de vedere. Important e ca într-un minister să existe o continuitate a proiectelor.” 
 
În urmă cu două săptămâni, medicul Cătălin Cîrstoiu spunea, la Prima TV, că are o relaţie foarte bună cu actualul ministru al Sănătăţii Alexandru Rafila.

„Sandu Rafila mi-a fost asistent de grupă în facultate. Ne cunoaştem de multă vreme. Eu eram student, el mă învăţa. Am avut o relaţie foarte bună. Alexandru Rafila e un om energic, e un om hotărât. Mie îmi place de el. E un om care ştie ce e medicina”, l-a caracterizat Cîrstoiu pe actualul ministru al Sănătăţii.

În aceeaşi emisiune, Cătălin Cîrstoiu a fost întrebat dacă a auzit zvonurile din coaliţie potrivit cărora ar fi interesat mai degrabă de funcţia de ministru al Sănătăţii, nu de Primăria Capitalei.

„Puteam să fiu de multe ori ministrul Sănătăţii în viaţa asta, dar nu am luat la momentele respective decizia de a face pasul ăsta. De multe ori mi s-a propus asta şi am zis că e mai bine să fiu eu convins că am ajuns în medicină până la un punct la care pot să iau decizia din ziua de azi. Să ştiţi că de multe ori puteam să fiu ministru al Sănătăţii”, a precizat Cîrstoiu.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te