Cum au ignorat războiul liderii UDMR și AUR din „Grupul de prietenie cu Ucraina” din Parlament

DE Petre Bădică | Actualizat: 27.02.2023 - 12:59
Cum au ignorat războiul liderii UDMR și AUR - Foto: Facebook / Constantin Balabașciuc

„Grupul parlamentar de prietenie cu Ucraina” ar fi trebuit extremd e activ în timpul războiului declanșat de Putin în Ucraina. Nu a fost așa. Pe unii nu i-a interesat subiectul și au vorbit pe alte teme. Alți, nu au vorbit deloc în Parlament.

SHARE

„Grupul parlamentar de prietenie cu Ucraina” numără 15 membri. Sunt 4 de la PNL inclsuiv președintele, 5 de la PSD, unu de la AUR, unu de la UDMR și 3 de la USR. Unu aparține minorităților. 

Există trei oameni care conduc acest grup de prietenie. Te-ai fi așteptat ca, în 2022, anul invaziei ruse în Ucraina, aceștia să fie extrem de vizibili cu puncte de vedere și inițiative pe această temă în Parlament. Nu se întâmplă astfel.

Cum au ignorat războiul liderii UDMR și AUR 

Președintele Grupului parlamentar este deputatul liberal Ion Bălan, activ în anul 2022 dar mai mult pe probleme interne. Cu o singură excepție. În 24 februarie a menționat, în scris că: 

„Cea mai tristă zi din istoria secolului XXI va rămâne data de 24 februarie 2022, ziua declanşării invaziei ruseşti în Ucraina.

Citește și: VIDEO Profesor: Unii părinți trimit copiii la meditații când nu au nevoie. Școala ajunge pe locul 2

Apreciez solidaritatea statelor democratice din întreaga lume care condamnă cu fermitate agresiunea de neînţeles a Federaţiei Ruse asupra Ucrainei. Războiul declanşat de Vladimir Putin, împotriva unui stat independent şi suveran, asupra unui popor paşnic, care pornise decisiv pe drumul consolidării democraţiei, al economiei libere şi al apropierii de valorile occidentale, trebuie să înceteze imediat!”

Imediat, deputatul a mai avut o luare de cuvânt pe subiect.

Apoi, deputatul s-a îngrijit de alte probleme cum ar fi autostrăzile din Moldova, problema educației, subiecte altfel valide.

Gal Karoly este deputat UDMR și vicepreședintele Grupului de prietenie cu Ucraina. El nu a vorbit niciodată în Parlament în anul 2022. A avut o singură interpelare despre „Diploma de bacalaureat este un criteriu la recrutarea candidaților la concursul de admitere la sediile inspectoratelor pentru situații de urgență județene/ București - Ilfov la Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă”. 

Citește și: A fost aprobată construcţia a sute de kilometri de piste de biciclete, în munţii Apuseni

Constantin Balabașciuc, de la AUR, este secretarul Grupului de prietenie. Nu a vorbit niciodată în Parlament anul trecut, nu a avut nicio declarație sau interpelare. 

Newsweek l-a întrebat pe deputatul AUR de ce a ales să tacă pe acest subiect. Vom reveni cu răspunsul când îl vom avea.

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te