Senatorul USR Dircă revine la 2.500 de lei salariu lunar dacă nu va fi adjunctul lui Florin Iordache

DE Alex Darvari | Actualizat: 10.11.2020 - 20:04
George Edward Dircă/FOTO: facebook.com

Senatorul George Dircă a acceptat să fie adjunctul lui Florin Iordache la Consiliul Legislativ, în ciuda unui scandal monstru după votul din Parlament. Un motiv poate fi și teama de a reveni la situația de dinainte de a fi senator, când câștiga sub salariul mediu din România.

SHARE

Plenul Parlamentului a decis, pe 20 octombrie, numirea lui Florin Iordache în funcţia de preşedinte al Consiliului Legislativ. La pachet, în funcţia de preşedinte al Secţiei de evidenţă oficială a legislaţiei şi documentare din cadrul Consiliului Legislativ a fost numit senatorul USR George Edward Dircă. PSD a votat în favoarea lui Dircă.

Dircă a făcut cvorum

Astăzi, PSD a reuşit să strângă cvorum în Biroul Permanent al Senatului pentru a trimite la dezbateri legea privind amânarea alegerilor parlamentare. Cei care au înclinat balanţa în favoarea PSD au fost senatorul UDMR Tanczos Barna şi senatorul USR George Dircă, votat de social-democraţi pentru Consiliul Legislativ, la pachet cu Florin Iordache.

Dircă a explicat că și fără el ar fi existat cvorum, arată adevarul.ro.

Ce se poate ascunde în spatele „prieteniei” cu PSD

Dircă este pe locul doi la Senat (greu eligibil) pe listele USR Galați la alegerile parlamentare din decembrie. În Galați, USR a obținut 6% la alegerile locale. Fără locul de senator, Dircă ar rămane și fără venituri și cu perspective mai puțin bune la finalul mandatului.

În declarația de avere pe 2019, Dircă nu menționează niciun imobil, teren, bani conturi. În afara salariului de senator, Dircă a câștigat din avocatură suma de 300 de lei pe lună.

Înainte de a ajunge senator, George Dircă a câștigat, într-un an întreg, 30.670 de lei tot de la cabinetul de avocatură Dircă, Gherbea și Asociații (facsimil jos).

Dircă avea, în 2016, un venit lunar de 2.500 de lei. Cu ajutorul voturilor PSD, Dircă va încasa de la Consiliul Legislativ 10.000 lei pe lună

Cine este

George Edward Dircă (39 de ani) a fost ales senator în circumscriptia electorala nr.18 Galați. Până în sptembrie 2018 a fost secretarul Grupului Parlamentar USR, apoi vicelider al grupului în perioada septembrie 2018 - septembrie 2019.
 

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.