Delir propagandistic al Ambasadei Chinei la București, care acuză SUA de „bullying“

DE Mircea Marian | Actualizat: 10.12.2020 - 23:46
Dragonul chinezesc/FOTO: Facebook

O postare pe Facebook a Ambasadei Chinei la București anunță că “potrivit ultimului sondaj mondial făcut de Universitatea Harvard, peste 90% din populația chineză și-a exprimat mulțumirea fața de PCC și de Guvernul chinez“.

SHARE

Ambasada Chinei la București a răspuns, prin purtătorul ei de cuvânt, unor afirmații ale ambasadorului SUA la București, Adrian Zuckerman, care a spus că “chinezii au dezvoltat tehnologia 5G, cu scopul de a spiona şi de a obţine informaţii despre ţările noastre“.

În replică, ambasada Chinei a susținut că SUA nu ar trebui să uite istoria tragică a amerindienilor.

“Potrivit ultimului sondaj mondial făcut de Universitatea Harvard, peste 90% din populația chineză și-a exprimat mulțumirea fața de PCC și de Guvernul chinez. (...) 

China pune egalitatea etnică ca unul din principiile fundamentale ale temeliei țării, și a stabilit sistemul de autonomie regională etnică. China a reușit să mențină cu fermitate egalitatea deplină a tuturor grupurilor etnice, garantând, de asemenea, drepturile și interesele legitime ale minorităților etnice. În timp ce Statele Unite produc în mod nerușinat problemele etnice altor țări, nu ar trebui să uite istoria tragică a amerindienilor“, se arată în mesajul de pe Facebook al ambasadei Chinei. 
 
În mesaj, ambasadorul Zuckerman este acuzat că răspândește minciuni.
 
“Recent, Ambasadorul SUA în România a răspândit din nou minciuni, atacând cu rea-voință China și companiile chineze, astfel încercând să submineze relațiile de prietenie dintre China și România. Ne exprimăm puternica nemulțumire și opoziția fermă. Țin să subliniez faptul că minciuna repetată și de o mie de ori, tot minciună rămâne (...) 
 
Acest comportament a dovedit slăbiciunea și disperarea țării respective, actele fiind împotriva tendinței istorice de dezvoltare, depășind orice limită a conștiinței și moralității umane și lăsând totodată imaginea și reputația Statelor Unite într-o capcană periculoasă“, susține ambasada. 
 

Purtătorul de cuvânt al Ambasadei Chinei în România respinge observațiile eronate cu privire la China făcute de...

Publicată de 中国驻罗使馆Ambasada Chinei pe Joi, 10 decembrie 2020

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.