Dan Barna (USR): „Kovesi poate să fie candidat la prezidențiale"

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 10.07.2018 - 19:35
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Președintele USR Dan Barna a declarat marți că a avut un „schimb de mesaje" cu fosta șefa a DNA, Laura Codruța Kovesi, pe care a invitat-o în partid. Acesta a precizat că o va susține, în cazul în care magistrata decide să renunțe la cariera de procuror și să se alăture USR-ului.

SHARE

„A fost un schimb de mesaje în care i-am transmis că se bucură în continuare de încrederea şi de sprijinul nostru (...) I-am spus, de asemenea, că USR are uşile deschise pentru domnia sa în măsura în care va considera necesar să intre în politică şi i-am spus asta pentru că Laura Codruţa Kovesi este un simbol al luptei anticorupţie”, a declarat Dan Barna. 

Liderul USR a adăugat că Laura Codruța Kovesi poate fi un canditat pentru prezidențiale. „Am primit un mesaj de mulţumire în care a apreciat cumva suportul nostru şi a spus că pentru perioada următoare se va retrage puţin, neavând concediu de 5 ani, după care vom putea să stăm de vorbă în perioada următoare. Nu se pune problema de refuz în acest moment pentru că oferta mea a fost aceea de a-i spune că uşile USR sunt deschise şi de a o invita în partidul nostru", a adăugat Dan Barna.
ntrebat ce poziție îi oferă în partid fostei șefe a DNA, liderul USR a răspuns: „Nu se pune problema de poziţii în acest moment, deocamdată doamna Kovesi a anuţat că rămâne procuror."
Întrebat de asemenea dacă ar putea să o susțină la prezidențiale, liderul USR a răspuns: „USR este un partid pe bune democratic şi orice membru care îşi doreşte să candideze pentru o poziţie, poate să facă lucru ăsta. Dacă partidul o va susţine, şi doamna Kovesi ca şi oricine altcineva poate să fie un candidat al partidului nostru. Ar putea să fie o opţiune pentru România, pentru că dna Kovesi a dovedit în toată această perioadă că există posiblitatea ca un o să lupte în mod real pentru justiţie şi, da, achitările tocmai arată acest lucru - că justiţia funcţionează şi că nu avem încă un stat de Dragnea, în care instituţiile sunt cabinetul său de avocatură personal sau din perioada evului mediu pentru că, după codul administrativ aprobat aseară practic ceea ce se întâmplă este că instituţiile locale devin adevărate feude în care primarii sunt micii boiernaşi locali."

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.