Nicolae Ciucă, premierul „rotativ” propus de PNL, conduce negocierile cu PSD. Cîțu, pas în spate

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 19.11.2021 - 00:19
Cîțu, tras pe dreapta? Nicolae Ciucă, premierul „rotativ” propus de PNL, conduce negocierile cu PSD. / Foto: cotidianul.ro

Nicolae Ciucă, premierul pe care liderii PNL au decis să-l susțină în ședința Biroului Executiv Național, conduce negocierile cu PSD în locul lui Florin Cîțu.

SHARE

Liberalii au votat în unanimitate, în ședința BEX, propunerea lui Nicolae Ciucă pentru funcția de prim-ministru. Mai mult, din acest moment, negocierile dintre PNL și PSD vor fi conduse de Ciucă, nu de Cîțu.

Prim-vicepreședinții PNL, Rareș Bogdan și Gheorge Flutur, au declarat, după ședința BEX în care liberalii au votat propunerea Nicolae Ciucă - premier, că „este cea mai bună soluție”, nominalizarea sa venind chiar din partea președintelui PNL Florin Cîțu. 

Citește și: Sindromul Cîțu
 
„Noaptea întotdeauna este un sfetnic bun. A fost o discuție absolut firească, cu toate opțiunile pe masă. Florin Cîțu a spus ieri că orice membru al PNL poate fi premier. Am convenit împreună că Nicolae Ciucă e cea mai bună soluție. Din multiple motive, ce țin de cunoaștearea arhitecturii statului român, de situația pandemică, de parteneriatele statului român și de asemenea de capacitatea sa managerială”, a declarat Rareș Bogdan.

Citește și: De ce a cedat Florin Cîțu? Chiar el a propus să fie înlocuit de Ciucă pentru funcția de premier

„E mai importantă țara decât un om”

„Propunerea Nicolae Ciucă a venit azi de la Florin Cîțu. (...) E capacitatea partidului de a înțelege că este mai importantă țara decât un om. Trebuie observată inclusiv la președintele Florin Cîțu această atitudine pragmatică și sinceră de a propune o soluție pentru a merge mai departe”, a explicat și Gheorghe Flutur.

Citește și: Cîțu: „Sunt singura propunere pentru postul de premier”

Înterbat dacă Florin Cîțu a pierdut după desemnarea lui Nicolae Ciucă, mai ales că negocierile cu PSD vor fi conduse de cel din urmă, Rareș Bogdan a declarat: „Florin Cîțu în niciun caz nu a pierdut, e în continuare președintele partidului, suntem în spatele său. Florin Cîțu e la fel de puternic ca până acum”. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.