De ce spune Cîțu că l-a demis pe Nazare: Proiecte întârziate la Finanțe

DE Daniel Toșa | Actualizat: 08.07.2021 - 14:03
Cîțu: Nici un lider al coaliției nu s-a opus revocării lui Nazare/FOTO: Facebook/FlorinVcitu

Premierul Florin Cîţu a declarat, joi, după ce a anunţat revocarea lui Alexandru Nazare din funcţia de ministru de Finanţe, că decizia sa a fost luată în contextul în care sunt „foarte multe" proiecte întârziate.

SHARE

„Decizia am luat-o după o analiză pe care am făcut-o la şase luni de zile. Astăzi, vorbim despre Ministerul Finanţelor. Avem proiecte întârziate la Ministerul de Finanţe, proiecte importante pentru a atrage fonduri europene, cât şi pentru eliminarea evaziunii fiscale. Din păcate, acolo sunt cele mai multe proiecte întârziate. (...) Sunt foarte multe proiecte întârziate, de aici şi decizia mea. (...) Sunt proiecte care au impact în viitor” , a explicat Cîţu, după şedinţa de Guvern, la Palatul Victoria.

El a subliniat că niciun lider al coaliţiei guvernamentale nu s-a opus deciziei sale.

„Este decizia şi atributul premierului să ia această decizie. Au fost informaţi liderii coaliţiei, niciunul dintre ei nu s-a opus” , a precizat prim-ministrul.

CITEȘTE ȘI: Două autocare cu căpșunari români au revoltat turiștii dintr-un camping din Belgia: Nu e uman

Întrebat dacă există o propunere pentru portofoliul Finanţelor şi dacă Dan Vâlceanu este o variată, el a afirmat: „În acest moment, nu avem nicio propunere pentru ministru al Finanţelor. Când voi prelua interimatul, mă voi asigura că toate proiectele care sunt întârziate vor fi repornite şi vom corecta câteva dintre greşeli imediat”.

Premierul a adăugat că nu cunoaşte motivele pentru care Alexandru Nazare nu a vrut să îşi dea demisia, susţinând că acesta ar putea avea o conferinţă de presă după şase luni de mandat.

CITEȘTE ȘI: Toate aberațiile lui Pițurcă despre Euro2020: „La fotbal, cel mai frumos lucru este să marchezi”

„Sunt câteva lucruri care trebuie corectate. Am la Corpul de control câteva lucruri, în urma cărora Corpul de control s-ar putea să meargă la Ministerul Finanţelor, dar voi comunica dacă aceste lucruri se vor întâmpla în perioada următoare”, a menţionat prim-ministrul, care a afirmat că încasările la buget sunt bune şi ANAF a avut o performanţă bună.

Prim-ministrul a fost întrebat şi dacă banii pentru primari ar putea fi una dintre mizele revocării. „Miza este o guvernare bună în interesul cetăţenilor, eliminarea evaziunii fiscale şi atragerea de fonduri europene. Pe mine mă interesează ca acest Guvern să aibă performanţă”, a transmis Cîţu.

El a mai afirmat că a fost singurul care l-a susţinut pe ministrul Nazare, fiind propunerea sa să preia portofoliul de Finanţe, iar revocarea nu are nicio legătură cu lupta internă pentru şefia PNL. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te