Două autocare cu căpșunari români au revoltat turiștii dintr-un camping din Belgia: Nu e uman

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 28.06.2021 - 17:33
Două autocare cu căpșunari români au revoltat turiștii dintr-un camping din Belgia Foto: nieuwsblad.be

Turiștii aflați în campingul din satul de vacanță Blauwe Meer, din Belgia s-au trezit că o sută de muncitori din România, aduși cu două autocare, au fost cazați în 40 de rulote, fără niciun anunț prealabil. Se pare că mai sunt așteptate încă două autocare cu căpșunari români.

SHARE

"Au venit două autobuze, complet pline. La început am crezut că sunt solicitanți de azil. Oamenii au fost lăsați aici și s-au împrăștiat în cele aproximativ 40 de rulote goale din spatele parcului. Suntem debusolați. Administrația parcului nu ne-a comunicat acest lucru, iar noi, care venim aici în fiecare an, suntem puși în fața faptului împlinit", a spus unul dintre turiști.   

Citește și: Legăturile periculoase ale Anei Maria Prodan cu Cordunenii și Cămătarii. Reghe are de ce să se teamă

Un alt turist a explicat unde sunt cazați românii: "Undeva în spate, unde sunt mai rulotele de închiriat. La intrare există, de asemenea, o clădire în care sunt cazați în mod regulat muncitorii sezonieri. Am auzit de la o sursă bună că duminică vor mai sosi încă două autobuze cu muncitori. Acestea nu sunt lucruri la care te aștepți într-un parc de vacanță", conform nieuwsblad.be .

Citește și: Un român beat a sărit cu cuțitul la polițiști în Italia, apoi le-a arătat organele genitale

Căpșunarii au fost reclamați că nu respectă măsurile anti-COVID

Primarul din Lommel, Bob Nijs, a confirmat că două autobuze cu muncitori români au sosit joi la Blue Lake. "Poliția a fost la fața locului vineri dimineață. Din parc am primit sesizări cu privire la posibile încălcări ale măsurilor privind combaterea coronavirului. România este în zonă verde, așa că nu este o problemă acolo. Aceste persoane nu trebuie să fie în carantină, dar trebuie să aibă un certificat. Bănuim că cei mai mulți dintre ei se vor duce să lucreze la Bol.com", a explicat primarul.

Citește și: Femeia cu maceta, care sărit să-l ajute pe tipul cu BMW, ar fi o damă de companie. Amândoi, liberi

Primarul a spus că nu este mulțumit de ceea ce se întâmplă. "Blauwe Meer este situat într-o zonă de recreere și, după părerea noastră, acesta nu este locul potrivit pentru a găzdui muncitorii migranți. Am adus deja în discuție acest lucru de mai multe ori cu administratorul parcului, dar ei susțin că este vorba turism de afaceri, Nu este plăcut nici pentru turiștii cazați la Blauwe Meer, dar nici nu este un mod uman de a găzdui timp de săptămâni întregi muncitori care trebuie să muncească foarte mult în timpul zilei. Vom afla cu câți oameni trebuie să-și petreacă noaptea într-o caravană".

Românii vor sta în camping cel puțin o lună și vor lucra la o companie de flori

O româncă a explicat într-o germană stricată : "Vom lucra o perioadă la o companie de flori din Olanda. Cât timp vom sta aici? O lună, poate mai mult. Noi venim din sate diferite. Cei mai mulți dintre noi sunt aici împreună cu soțul sau soția lor, sau cu un membru apropiat al familiei."

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te