Cioloş: USR are nevoie să depăşească fracturile care încă există după fuziune

DE Elena Andrei | 25.01.2022 - 21:51
Cioloş: USR are nevoie să depăşească fracturile care încă există după fuziune /foto: zf.ro

Preşedintele USR Dacian Cioloş a declarat, marţi, că partidul are nevoie să îşi rezolve nişte probleme interne şi să depăşească fracturile care încă există după fuziune. Există o majoritate în Biroul Naţional, alta decât a preşedintelui, există dispute şi în unele filiale.

SHARE

Dacian Cioloş a ţinut să le răspundă celor care spun că este mai mult la Bruxelles, prin calitatea sa de europarlamnetar şi mai puţin la Bucureşti.

„Eu sunt la Bucureşti, din octombrie până acum, la Bruxelles nu am fost deloc, am fost de două ori la Strasbourg”, a afirmat Cioloş la Profit TV, precizând că nu crede că activitatea unui partid este evaluată în primul rând prin activitatea preşedintelul.

„USR nu este un partid de preşedinte, avem opinii diferite, avem dezbateri, discuţii contradictorii, provocări de o parte şi de alta, în interiorul partidului. USR-ul nu creşte doar pentru că afişăm o persoană în frunte, indiferent cum s-ar numi. Noi, USR, avem nevoie să ne rezolvăm nişte probleme interne, să depăşim fracturile care încă există după fuziune”, a declarat preşedintele USR, potrivit news.ro.

Cioloş a mai spus că „există o majoritate în Biroul Naţional, care este alta decât a preşedintelui, iar preşedintele USR are puteri reduse”.

Citește și

Derapaj MApN: Elogiază un general fondator al PRM, negaționist, lăudat de Sputnik

Mariajul toxic dintre politică și sindicalism i-a dat pe Ciorbea, Mitrea, Liviu Pop, Rădoi, Coarnă

 

Preşedintele USR a mai spus că „există dispute în unele filiale” şi a precizăt că trebuie să fie uniţi şi coerenţi, pentru a inspira şi membrilor şi susţinătorilor acest lucru”.

„Vrem să arătăm că putem fi o alternativă, nu doar un partid care poartă vorbe şi imagine, ci care vine cu soluţii”, a afirmat Cioloş.

Despre alegerile din 2024, preşedintele USR a spus că partidul se va lupta „încă odată cu ignoranţa sau neîncrederea unor cetăţeni care riscă să nu voteze din motive de dezamăgire faţă de clasa politică” şi a arătat că este foarte multă emoţie negativă în societate, şi frustrare, iar foarte multe lucruri sunt judecate prin prisma acestor emoţii.

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.