Cioloș: Punem în dezbatere și vom vedea cine este, cu adevărat, pentru eliminarea pensiilor speciale

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 14.02.2021 - 11:54
Dacian Cioloș. Sursa: Captură foto Facebook

Co-președintele USR-PLUS, Dacian Cioloș, a declarat că Alianța va depune în Parlament un proiect pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor și primarilor și, apoi, vor fi analizate pensiile speciale ale celorlalte categorii.

SHARE

„Începem cu pensiile parlamentarilor şi primarilor, care sunt cel mai uşor de eliminat. În Parlament suntem în curs de a construi majoritatea necesară. Punem aceste proiecte pe ordinea de zi şi cred că într-o perioadă scurtă, în câteva săptămâni cred că pot să ajungă aceste proiecte pe ordinea de zi şi pensiile speciale vor dispărea la parlamentari şi primari. Apoi urmează să vedem celelalte, unde trebuie să ne uităm mai atent ca să nu fim în situaţia de a face doar populisme cum au făcut alţii înaintea noastră, când s-au lăudat că dispar pensiile, dar ne-am trezit la Curtea Constituţională cu tot felul de contestaţii”, a declarat Dacian Cioloş, duminică, la Prima TV.

Întrebat ce părere au colegii de alianţă de la PNL despre acest proiect, Cioloş a arătat că este un obiectiv politic asumat de USR-PLUS.

„Nu mai contează ce s-a întâmplat în trecut, atunci noi eram în opoziţie, acum suntem în majoritate. USR PLUS are asta ca obiectiv politic încă de la înfiinţare, pentru că e clar, nu poţi să contruieşti pe mucegai şi pe putreziciune. Despre asta este vorba acolo. Noi ne-am angajat că o să facem şi o să facem. Vom pune pe ordinea de zi aceste proiecte şi acolo se vor tranşa lucrurile şi vom vedea cine cu adevărat este pentru eliminarea pensiilor speciale. Acolo, la vot, se va vedea. Văd că apar eroi acum, inclusiv PSD. Vedeţi vreo ipocrizie mai mare în ţara asta decât PSD, care a introdus pensiile speciale, care s-a bătut pentru ele şi acum vin şi cer eliminarea. Foarte bine, o să le punem pe ordinea de zi, noi chiar o să le punem. Cred că oamenii puţin sunt interesaţi cine, cum le-a depus, cu ce amendament, în ce comisii trebuie să treacă. E important să ajungă pe ordinea de zi şi acolo, la vot, foarte bine. Dacă PSD va fi de acord să voteze pentru eliminarea pensiilor speciale, foarte bine”, a declarat Cioloş, citat de news.ro. 

 

Întrebat, de asemenea, care este părerea celor de la UDMR, Cioloş a explicat că nu este de acord cu propunerea de a pune toate categoriile de pensii speciale „la pachet” pentru a nu se greşi.

„Vom vedea la vot, acolo fiecare e în faţa alegătorilor, aici nu mai contează ce înţelegeri, ce discuţii am avut. Acolo, la vot se va vedea cine îşi doreşte eliminarea pensiilor speciale şi cine nu. Să le punem pe toate la pachet va însemna să mai aşteptăm jumătate de an, până când trecem în analiză toate pensiile, pe diferitele categorii, pentru că pensiile astea care merg dincolo de contributivitate, că le zice speciale, unele au fost pensii de serviciu înainte, toate astea au nevoie de o analiză să ne asigurăm că tot ce decidem este şi fezabil şi că nu poate fi atacat. Dar pentru pensiile de parlamentari şi primari nu ar trebui să existe nicio ezitare pentru că nu se justifică cu nimic aceste pensii pentru că nu au nimic de-a face cu contributivitatea”, a mai declarat Cioloş.

Cioloş a adăugat că judecătorii de la CCR ar trebui să găsească argumente întemeiate pentru a respinge un astfel de proiect.

De asemenea, co-președintele USR-PLUS a declarat că parlamentarii europeni au pensii în funcşie de contributivitate, iar acest principiu ar trebui să fie şi în România.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.